Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Olof Viktors blev årets bästa svenska café

Olof Viktors på Österlen blev utsedd till årets bästa café.
Foto: Pressbilder

Landets bästa fik ligger på Österlen.

– Vi tog det!!!, skriver caféet Olof Viktors på sin Facebooksida om utmärkelsen av White Guide Café.

Idag har White Guide korat årets bästa café: och vinnaren är en skåning. Konditornestorn Jan Hedh har grundat Olof Viktors. Såhär låter motiveringen:

"För att med exceptionella bröd och bakverk samt höga ambitioner på kaffeserveringen ha skapat ett café bortom allfarvägarna som i samspel med den traditionellt skånska miljön blivit en destination i sig."

Övriga vinnare

I närvaro av närmare 200 personer från caféer och medier hyllades fem caféer i olika kategorier vid en prisutdelning i Kungsträdgården. Årets Kaffebar heter Koppi och ligger i Helsingborg. Det främsta konditoriet är en klassiker i centrala Stockholm: Vete-Katten. Övriga vinnare är Leva Kungslador utanför Visby och Rosendals Trädgårdskafé på Djurgården i Stockholm. Totalt i White Guide Café rankas 175 caféer av närmare 250 testade över hela Sverige. Där redovisas också trender och notiser från kaffets och konditoriernas värld.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!