Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Olle Reiz kördes ihjäl - 23-åring dömd i dag

Olle Reiz blev påbackad efter att ha upptäckt två bensintjuvar i Torhamn.
Foto: Mats Samuelsson/Privat

Gymnasieläraren Olle Reiz, 60, försökte förhindra en bensinstöld. 

Då blev han ihjälkörd. 

På torsdagen dömdes en 23-årig man till fängelse i ett år och sex månader vid Blekinge tingsrätt. 

23-åringen dömdes för grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till annans död, avvikande från trafikolycksplats, häleri och stöld. Straffet blev fängelse i ett år och sex månader. Han ska dessutom betala 30 561 kronor i skadestånd till Olle Reiz hustru. 

 Den 24-årige man som var passagerare i bilen åtalades enbart för bensinstöld. Men han var även misstänkt för misshandel och hot vid ett tidigare tillfälle. På torsdagen dömdes han till sju månaders fängelse. 


Upptäckte tjuvar

 Det var natten mot den 21 juli förra året som Olle Reiz och hans hustru var ute och promenerade i Yttre park i Torhamn. Då upptäckte han två personer som slangade bensin. När tjuvarna förstod att de blivit upptäckte flydde de från platsen. De körde i hög hastighet ut från parkeringen – rätt på Olle Reiz. Han fördes svårt skadad till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!