"Sådant kan man förstås aldrig veta – men jag tror att det blir en hit", säger Olle Jönsson om Niklas Strömstedts låt, ett av spåren på Lasse Stefanz nya album. Foto: CHRISTER WAHLGREN"Sådant kan man förstås aldrig veta – men jag tror att det blir en hit", säger Olle Jönsson om Niklas Strömstedts låt, ett av spåren på Lasse Stefanz nya album. Foto: CHRISTER WAHLGREN
"Sådant kan man förstås aldrig veta – men jag tror att det blir en hit", säger Olle Jönsson om Niklas Strömstedts låt, ett av spåren på Lasse Stefanz nya album. Foto: CHRISTER WAHLGREN
Det var i samband med TV4-programmet "Tillsammans med Strömstedts" som Niklas Strömstedt skrev låten "En gubbe till". Foto: PÄR BÄCKSTRAND/TV4Det var i samband med TV4-programmet "Tillsammans med Strömstedts" som Niklas Strömstedt skrev låten "En gubbe till". Foto: PÄR BÄCKSTRAND/TV4
Det var i samband med TV4-programmet "Tillsammans med Strömstedts" som Niklas Strömstedt skrev låten "En gubbe till". Foto: PÄR BÄCKSTRAND/TV4
Olle Jönsson och Niklas Strömstedt har samma skivbolag och har sprungit på varandra i "Allsång på Skansen" – men de har aldrig jobbat tillsammans. Foto: ALEX LJUNGDAHLOlle Jönsson och Niklas Strömstedt har samma skivbolag och har sprungit på varandra i "Allsång på Skansen" – men de har aldrig jobbat tillsammans. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Olle Jönsson och Niklas Strömstedt har samma skivbolag och har sprungit på varandra i "Allsång på Skansen" – men de har aldrig jobbat tillsammans. Foto: ALEX LJUNGDAHL
"Sådant kan man förstås aldrig veta – men jag tror att det blir en hit", säger Olle Jönsson om Niklas Strömstedts låt. Foto: Jakob Ekendahl"Sådant kan man förstås aldrig veta – men jag tror att det blir en hit", säger Olle Jönsson om Niklas Strömstedts låt. Foto: Jakob Ekendahl
"Sådant kan man förstås aldrig veta – men jag tror att det blir en hit", säger Olle Jönsson om Niklas Strömstedts låt. Foto: Jakob Ekendahl

Olle Jönsson om Niklas Strömstedts kärlekslåt

Publicerad

Snart släpps Lasse Stefanz nya album.

En av överraskningarna är en duett med Niklas Strömstedt.

– Jag lyssnar sällan på mig själv, men med den här låten har jag gjort det. För det är så bra, säger sångaren Olle Jönsson. 

Förra onsdagen träffas de i en studio i Stockholm, dansbandsstjärnan Olle Jönsson och artisten och programledaren Niklas Strömstedt.

Låter "Du hinner med en gubbe till" var redan inspelad, men Niklas Strömstedt lade på "något slags överstämma". 

Det är också han som har skrivit dansbandet Lasse Stefanz nya låt.

– Sådant kan man förstås aldrig veta – men jag tror att det blir en hit. Jag jämställer den med "Byns enda blondin", som han skrev åt Sven-Erik Magnusson och Sven-Ingvars, säger Olle Jönsson.

Olle Jönsson: "Han är en duktig textförfattare"

Han är grymt imponerad av Strömstedt.

– Jag tycker att han har fått till det som fan, säger Olle Jönsson och fortsätter:

– Han är en jävla duktig textförfattare, det ser man ju också om man går tillbaka till det som han gjort tidigare. Jag lyssnar sällan på mig själv, men med den här låten har jag gjort det. För det är så bra. Så får man kanske inte säga om sig själv.

Låten gjordes från början till Jenny Strömstedts och Niklas Strömstedts TV4-program "Tillsammans med Strömstedts", där de pratade kärlek med kända par.

 

LÄS MER: Paret Strömstedt gör kärleksprogram 

 

Niklas Strömstedt sjöng en bit av sången i programmet.

– Han skrev den till Jenny. Men han kommer inte att spela in den, och så tyckte han att vi skulle göra det, säger Olle Jönsson.

Och Olle föll pladask för låten "Du hinner med en gubbe till".

– Med vissa låtar känner man bara: "Det här är till mig". Det här är jag, säger han och fortsätter:

– Min fru är yngre än vad jag är. Man kan känna igen sig i så mycket. Jag tycker ju att det skulle vara väldigt synd om hon ska gå ensam en dag.

Olle Jönsson: "Min fru grät"

"Du hinner med en gubbe till" handlar om ett kärleksförhållande där den ena parten är äldre. "Om du är tisdag, så är jag redan fredag" är en av textraderna. "Du har fler andetag kvar" är en annan, och låten beskriver insikten att partnern kommer att träffa en ny när man själv är borta – alltså "en gubbe till".

– Min fru började gråta när hon hörde den. Hon tyckte att den är så sann, säger Olle Jönsson.

Inspelningen gjordes i Atlantis-studion på Karlbergsvägen i Stockholm. Det handlar om vilken mikrofon som Sverige mest dansbandsstjärna vill använda för sina album.

– Jag har gett mig fan på med allt jag gör nu att jag ska sjunga i en Neumann U-47-mikorofon. Det finns inte så många i Sverige, kanske tio. De här mickarna kan man aldrig kopiera, säger han.

Har jobbat länge med texten

Niklas Strömstedt berättar att han har jobbat ganska länge med "Du hinner med en gubbe till".

– Jag har haft den där textidén ett bra tag men skrev färdigt den förra året i samband med att Jenny och jag gjorde vår tv-serie och vi började prata om ålderskillnad.

– Det skiljer 14 år mellan oss och rent krasst borde hon ju hinna med en gubbe till. Om hon träffar någon bra alltså. Och jag försökte i texten på ett lite humoristiskt men alldeles ärligt vis förklara detta, säger Niklas Strömstedt.

– Jag har ju skrivit några låtar till Sven-Ingvars genom åren och den här låten hänger på något vis lite ihop med de låtarna. Samtidigt tycker jag – och jag hoppas att jag inte förhäver mig – att "Du hinner med en gubbe till" är nån slags syssling till Lasse Stefanz låt "De sista ljuva åren". Jag är glad att Olle tycker så mycket om den. Och kanske jag en vacker dag spelar in en egen version ...

Låtskrivaren Haidi Krohn är tillbaka

Lasse Stefanz nya album "Wind me up" släpps sedan i midsommarveckan. Där ryms även låtar av bandets klassiska låtskrivare Haidi Krohn och Kent Fingal, samt en låt av Bob Seger. 

Men det är Strömstedt-sången som Olle Jönsson tror på och som eventuellt släpps som singel före albumet.

– Den sätter sig som en jävla öronmask.

 

Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag