HANN INTE FRAM. Polisbilen som i ilfart körde Hanne Westberg och lille Oliver till Djursjukhuset, kom för sent. Den lilla hunden dog i bilen.
HANN INTE FRAM. Polisbilen som i ilfart körde Hanne Westberg och lille Oliver till Djursjukhuset, kom för sent. Den lilla hunden dog i bilen.

Oliver höggs ihjäl av en kamphund

Publicerad
Uppdaterad
MALMÖ. Kamphunden rusade fram och högg lille Oliver rakt över ryggen.
Han dog i mattes famn på väg till Djursjukhuset.
Oliver var matte Hannes ögonsten.
Hanne Westberg var nästan hemma när pitbullen från grannhuset dök upp med sin husse. Hannes lille papillon Oliver satt i barnvagnen som vanligt. - Jag brukar ha honom där för att han ska få vara i fred, berättar Hanne för Kvällsposten. Pitbullen var lös och rusade rakt mot vagnen. Olivers huvud stack upp. - Allt gick så fort. Jag var vettskrämd. - Oliver hade inte en chans mot den store djäveln.

Bröts som tändstickor

Kamphundens käftar slog igen om ryggen på Oliver. Benen i den lilla kroppen bröts som tändstickor. - Mördarhundens ägare kom fram och slog och slog på sin hund. - Det tog en evighet innan den släppte sitt tag, säger Hanne. Efteråt låg hennes Oliver blödande på marken. Pitbullens ägare försvann med sin hund. - Han flydde med mördarhunden och han brydde sig inte ens om att be om ursäkt.

Körd i ilfart

Polisbilen som larmats till platsen körde i ilfart till Djursjukhuset. I baksätet satt Hanne Westberg med det lilla blodiga knytet i famnen. - När vi kom fram stod de beredda vid operationsbordet. Men det var för sent. Han var redan död. Hanne Westberg är fortfarande i chock efter pitbullattacken på måndagskvällen. Hon berättar gråtande om tomheten efter sin älskade hund. - Jag är så ledsen. - Oliver var den ende jag levde för. - När min man dog var det Oliver som gjorde att jag kunde gå vidare. - Jag älskade honom så in i ja, kanske onormalt mycket. Enligt uppgift till Kvällsposten har polisen identifierat den aktuella pitbullen och dess ägare.

Hänger i ett träd

Hanne berättar att hon sett hur en pitbullägare tränar sin hund genom att hänga upp den i ett träd. - Jag har sett hur den hängt i ett träd med käftarna om en gren i en halvtimme. - Det är sjukt. I Danmark är mördarhundar förbjudna. Och det borde de vara här också. Men vi har inte ens koppeltvång. - Tänk om det varit ett barn i vagnen. Nu var det Oliver. - Måste ett barn dö innan de där mördarhundarna blir förbjudna? säger Hanne.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag