Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Olas hyllning till avlidne Paul Walker

– När Paul Walker gick bort 2013 kände jag att jag ville hylla honom på något sätt, det skulle finnas en tanke bakom projektet, säger Ola Ericson.
Foto: Privat
– Bilen har varit runt på en del utsällningar och jag har vunnit en del priser.
Foto: Privat
– Det bästa är när vanliga människor kommer fram och vill ta kort, det betyder mer än alla pokaler tillsammans, säger Ola Ericsson.
Foto: Privat
Ola har aldrig varit intresserad av motorer eller liknande, för honom handlar allt om utseendet och det yttre.
Foto: Privat
Filmen "Fast & Furious 7" hade premiär i onsdags - sedan dess har Olas bil stått placerad på Filmstaden Göteborg.
Foto: Privat
Trots att han har funderat på att sälja bilen skulle Ola helst vilja behålla den:– Vi får se vad som händer med bilen, jag har funderat på att sälja den men det kommer att bli svårt, säger han.
Foto: Privat
Den 30 november 2013 omkom Paul Walker till följd av en bilolycka där han och föraren, Roger Rodas, kraschade rakt in i en lyktstolpe och två träd.
Foto: Michael Owen Baker
1 / 7

När den första filmen i serien "The Fast and the Furious" kom ut 2001 fastnade Ola Ericson direkt för de häftiga bilarna.

14 år senare har han nu stylat om en bil som ska likna bilen från den första filmen. Detta gör han för att hylla den avlidne skådespelaren Paul Walker.

– Det kändes väldigt naturligt, han verkade vara en schyst kille, säger han

Under de senaste dagarna har bilen, en Mitsubishi Eclipse, varit utställd vid Filmstaden Göteborg. Detta eftersom filmen, "Fast & Furious 7", hade premiär i onsdags.

Bilens skapare, Ola Ericson, är ett stort fan av filmerna, som han menar ligger bakom hans hobby.

– Jag har hållit på med det här i 10-12 år nu, och anledningen till att jag startade var just "The Fast and the Furious. Det var något jag aldrig hade sett förut. Sen när Paul Walker gick bort 2013 kände jag att jag ville hylla honom på något sätt, det skulle finnas en tanke bakom projektet, säger han.

Ola menar att han tidigare inte var intresserad av bilar, och att han fortfarande inte intresserar sig för motorer och liknande. För honom är det bara det yttre som gäller.

– Jag tycker om att se hur ett projekt växer fram, hur mycket man kan förändra bilen från grundutseendet. Mycket av min inspiration hämtar jag från filmerna, jag föll lite för trycket efter den första filmen, säger han.

En hobby som måste få kosta

Intresset till trots - det är ingen billig hobby att styla om bilar.

Ola Ericson har slutat att räkna hur mycket pengar varje bil kostar att styla om. Han vet inte exakt hur mycket pengar som har lagts ner på den senaste bilen, men medger att det rör sig om stora summor.

– Det handlar om hundratusentals kronor, så mycket vet jag. Tidigare har jag stylat om en bil för närmare 250 000 kronor. Jag har lagt ner mycket tid och pengar på bilarna, men för mig är det en hobby som måste få kosta. Det går trots allt runt, jag säljer de gamla bilarna för att finansiera nya projekt. Det har gett mig så mycket att göra detta, säger han.

Den nya bilen vet dock Ola inte om han vill sälja, för honom har det blivit mer än en bil. Eftersom projektet påbörjades som en hyllning till Paul Walker har han skapat en personlig koppling till bilen.

– Det kändes tragiskt när han gick bort, han verkade vara en schyst kille som var engagerad i välgörenhetsprojekt och så.  Jag har ännu inte hunnit se den nya filmen, men jag ska försöka göra det nu till helgen. Sen får vi se vad som händer med bilen, jag har funderat på att sälja den men det kommer att bli svårt.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!