Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Okänt pulver upptäckt på tullen i Malmö

Tullkriminalen i Malmö kallade strax innan klockan 11 på fredagen på Räddningstjänsten efter att ha upptäckt ett okänt ämne i byggnaden.

Foto: Fritz Schibli
Foto: Fritz Schibli
Foto: Fritz Schibli
Foto: Fritz Schibli

Tullkriminalen i Malmö kallade strax innan klockan 11 på fredagen på räddningstjänsten efter att ha upptäckt ett okänt ämne i byggnaden.

Delar av Storgatan spärrades av medan polisens bombgrupp transporterade i väg behållaren i ett specialfordon.

– Det är en burk med ett pulver som har beslagtagits vid en husrannsakan och det här är en försiktighetsåtgärd, säger Anette Malmberg på Tullverkets presstjänst.

Tullkriminalen på Storgatan i Malmö har under förmiddagen, klockan 10.45, kontaktat räddningstjänsten efter att det okända pulvret upptäckts i byggnaden. Enligt Anette Malmberg på Tullverkets presstjänst så rör det sig om ett pulver som förvaras i en burk. Fyndet ska ha beslagtagits vid en nyligen gjord husrannsakan.

Har inte behövt utrymma

– Omständigheterna kring husrannsakan gjorde att vi kontaktade räddningstjänsten som en säkerhetsåtgärd. Ingen har kommit i kontakt med ämnet och inget mår dåligt. Vi har inte behövt utrymma lokalen, säger Anette Malmberg på Tullverkets presstjänst

Personal från räddningstjänsten arbetar nu med att identifiera ämnet för att sedan skicka det på analys.

– Vi undersöker och vilken typ av ämne det är. Läget är statiskt eftersom det inte är någon risk att ämnet sprider sig. Det ligger i en burk och det är i fast form, däri ingår pulver, säger Mats Nilsson, inre befäl på Räddningstjänsten Syd.

Polisens bombgrupp larmades

Nu har man tillkallat polisens bombgrupp till platsen.

Misstänker ni at det handlar om ett explosivt ämne?

– Egentligen inte, men vi vet inte. Det är ju det absolut farligaste när ett ämne ska analyseras. Så för att utesluta det så måste polisens bombgrupp bedöma om det är ett explosivt ämne eller inte, säger Mats Nilsson.

En polispatrull har utrymt området framför Tullkriminalens garage och en bombvagn har rullats in. Man har också gjort av avspärrningar på delar av Storgatan och Västra Kanalgatan, ett område på cirka 40 gånger 80 meter.

– Polisens bombgrupp kommer att transportera innehållet till Nationellt forensiskt centrum (NFC) för analys, säger Anette Malmberg på Tullverkets presstjänst.

Strax innan klockan 16.30 transporterades föremålet i väg i bombgruppens specialfordon och man kunde häva avspärrningarna.

 

Följ Kvällsposten på Twitter.