Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Okänt innehåll" – kvinnans injektioner vanställde läppar

Jessica vill varna för fillers
En av kvinnorna har tidigare berättat för Kvällsposten hur hennes läppar svullnade enormt efter behandlingen.Foto: Privat
Det finns i dag inga formella krav på vem som får utföra behandling med ”fillers”Foto: Marco Gallarino / firasezz
Magnus Fornell, kriminalinspektör som utredde fallen.Foto: LASSE SVENSSON

Kvinnan flydde landet när hon misstänktes för att ha vanställt minst 33 kvinnors ansikten.

Nu är hon tillbaka i Skåne – och utreds för bidragsbrott efter att felaktigt ha fått ut 138 505 kronor från Försäkringskassan, enligt uppgifter till Kvällsposten.

Det var runt årsskiftet 2017 som anmälningar om vållande till kroppsskada började strömma in mot en kvinna som drev skönhetsklinik i Malmö.

Det var kvinnans kunder som trott att de fick vanliga så kallade ”fillers” men stället fick okänt innehåll injicerat i läpparna. Många lämnades med bestående problem som knölar, smärtor och i vissa fall öppna sår.

– Flera kirurger har kollat på det och de är nästan helt säkra på att det är någon form av plast hon sprutat in, har en av de drabbade kvinnorna tidigare sagt till Kvällsposten.

I samband med att rättsväsendet var hack i häl på kvinnan flydde hon landet och förundersökningen, om bland annat 33 fall av vållande till kroppsskada, lades till slut ner.

– De här människorna får ingen upprättelse och vården kan inte hjälpa dem, säger Magnus Fornell, kriminalinspektör vid polisen region Syd som utredde brotten.

När miljöförvaltningen gjorde en oanmäld inspektion av kvinnans klinik hittade de okända substanser i en enda röra.Foto: Miljöförvaltningen.

 

Fick ut över 138 000

Förra året – när preskriptionstiden för brotten löpt ut, rapporterade Sydsvenskan att kvinnan var tillbaka i Skåne och hade öppnat salong i Trelleborg

– Så länge hon inte gör något som bryter mot miljöförvaltningens föreskrifter så kan de inte göra någonting, säger Magnus Fornell.

Nu uppger en källa att kvinnan just nu utreds för bidragsbrott. Enligt handlingar som Kvällsposten tagit del av misstänks kvinnan för att felaktigt ha ansökt och ersatts med både sjukpenning och föräldrapenning under 2016 och 2017. 

Totalt rör det sig om 138 505 kronor. Kvinnan ska i samtal med Försäkringskassan ha skyllt på sin revisor.

Kvällsposten har sökt den misstänkta kvinnan.

Hon blev förlamad efter skönhetsoperationen:

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!