Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Okända cyklisten kan avgöra mordutredning

ARKIVBILD. Polisen i Helsingborg söker okänd cyklist.
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

Polisen söker en okänd cyklist som kan ha iakttagit detaljer i samband med ett mord på en kriminell 25-årig man i Helsingborg. 

Den tekniska bevisningen finns, men cyklisten kan ha den avgörande informationen, skriver Helsingborgs Dagblad.  

Det var i Vasatorps trädgård i Helsingborg som en 25-årig man mördades i augusti. Enligt polisen hade han ett kriminellt förflutet och kopplas till ett av Helsingborgs kända kriminella nätverk. 

När han mördades fanns flera personer med kriminell koppling på platsen. Men någon mördare har polisen inte kunnat identifiera, skriver HD.

– Det fanns folk på platsen och de har berättat om händelsen men mördaren var maskerad, säger utredaren Paul Hurtig på polisens avdelning för grova brott till tidningen. 

Vilka vapen som användes står klart och vad det var för kulor inväntar man svar på från Nationellt forensiskt centrum, NFC. 

En 25-årig man mördades natten till den 15 augusti.
Foto: JESSICA GOW / TT NYHETSBYRÅN

Hopp om cyklisten

Under tiden man väntar på svar från NFC hoppas polisen på en viss cyklist som ska ha befunnit sig i Vasatorps trädgård.

– Vi vet att en person cyklade i området vid 02.30-tiden, natten mot söndagen den 15 augusti. Vi tror att den personen kan ha sett saker som kan hjälpa oss, säger Paul Hurtig.

Att det dröjt över en månad och att de fortfarande inte fått kontakt med cyklisten kan bero på att personen inte vill prata med polisen för att den inte vet något. Det andra alternativet är att personen inte vet att polisen vill komma i kontakt med henne eller honom. 

– Vi har inget direkt signalement, men det var en vuxen person, säger Paul Hurtig till HD. 

Polisen är säker på att det ska ha funnits en cyklist i området, då andra vittnen ska ha sett en person som ska cyklat i Vasatorps trädgård.

TV: Misstänkt skottlossning i Kalmar

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!