Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Obama besöker Danmark – gästar universitet

Barack Obama besöker Danmark. Foto: CHARLES REX ARBOGAST / AP TT NYHETSBYRÅN
Syddansk Universitet i Odense är Danmarks tredje största universitet, med ett campus i Kolding. Foto: Syddansk Universitet

I september får danska Kolding celebert besök.

Stadens universitet gästas nämligen av den amerikanske ex-presidenten Barack Obama.

– En av de mest karismatiska och viktiga ledarna i världen har tackat ja till att besöka oss, säger Morten Bjørn Hansen, administrativ direktör, Business Kolding.

Barack Obama kommer på besök till danska Kolding, rapporterar TV 2. Obama, som var USA:s 44:e president mellan åren 2009 och 2017, kommer den 28 september att besöka Syddansk universitets campus i Kolding på södra Jylland.

Evenemanget är inte öppet för allmänheten, utan endast inbjudna personer.

Donald Trumps föregångare kommer att delta i ett ”Q&A” med företagsledare, studerande och andra framträdande personer i Kolding under parollen "ett samtal med president Barack Obama". Besöket arrangeras av Business Kolding. 

"Stort ögonblick för Kolding"

– En av de mest karismatiska och viktiga ledarna i världen har tackat ja till att besöka oss, det är ett stort ögonblick för Kolding, säger Morten Bjørn Hansen, administrativ direktör, Business Kolding, i ett pressmeddelande. 

Enligt danska TV 2 är det fjärde gången Barack Obama besöker Danmark – två gånger var som sittande amerikansk president.

Senaste gången Danmark fick besök av en tidigare amerikansk president var i april när Bill Clinton besökte Bella Center i Köpenhamn för att hålla ett tal under en träff med ett internationellt direktörsnätverk, skriver nyhetssajten.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!