Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nytt stödpaket till Malmös näringsliv

Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande i Malmö.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Malmömössan får en stor del av stödet.
Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSEN

Malmös kommunledning gör en extrasatsning på stadens besöksnäring. 

Merparten, 23 miljoner kronor under en femårsperiod, går till Malmömässan.

– Det är för att säkra besöksnäringens utveckling framöver, säger kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) vid en pressträff.

Hon beskriver Malmömässan som en viktig motor i besöksnäringen, som jobbar med att få nya, stora event förlagda till Malmö.

Malmös kommunledning föreslår också ett förlängt avtal med kulturhuset Funnys äventyr, som är värt 1,6 miljoner. Beslutet fattas av kommunstyrelsen under onsdagen.

”Så bra rustade som möjligt”

Därtill kommer uteserveringar och försäljningsställen att få upplåtelseavgifter för perioden januari till oktober efterskänkta. Under de första tre månaderna i år blir det även hyresrabatter för kulturverksamheter och kommersiella verksamheter som hyr kommunägda lokaler.

Stödet ska ses som ett komplement till nationella insatser, poängterar Stjernfeldt Jammeh.

– Det handlar om att vi när pandemin väl klingar av ska stå så bra rustade som möjligt för att komma ur den här krisen. Det handlar om många människors livsverk och det handlar om många Malmöbors arbetstillfällen.

FLER NYHETER: Sju miljarder kronor i stödpaket

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!