Nytt hopp för Hugo - hos expert i Huddinge

Publicerad
Uppdaterad
Nu tänds nytt hopp för att hudsjuka Huga ska få den experimentella behandling som kan rädda hans liv.
Efter att transplantationen stoppats i Göteborg ska familjen Johansson nu träffa expertläkare i Huddinge.
- Det är verkligen goda nyheter, säger Hugos mamma Hanna Johansson.
Svårt hudsjuka Hugo skulle få sin benmärgstransplantation vid Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg. Sjukhuset höll på att söka efter en donator när chockbeskedet kom - verksamhetschefen stoppade behandlingen med hänvisning till platsbrist på sjukhuset.

Ny chans

Men nu tänds nytt hopp. På måndag ska Hugo och hans familj träffa läkare på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge som ska bedöma om de kan genomföra behandlingen.
- Vi ska bedöma hur barnet mår, och se om det finns möjlighet att genomföra behandlingen och framför allt bedöma om det är rimligt att genomföra den här komplicerade transplantationen, säger Jonas Mattsson, medicinskt ansvarig och överläkare på Centrum för allogen stamcellstransplantation.
Om den medicinska utredningen ger klartecken för en transplantation blir nästa steg att hitta en lämplig donator.
Jonas Mattsson säger att de - förutsett att allt går som det ska - borde ha kunnat hitta någon i början av januari.

Glädjande besked

Och han säger att det inte ska vara någon risk för att behandlingen stoppas - som hände i Göteborg.
- Det här är en specialavdelning för svårt sjuka individer, så ur den aspekten borde det inte vara några problem.
Hugos mamma, Hanna Johansson, tar emot beskedet med glädje.
- Jag hoppas verkligen att läkarna i Huddinge känner att de kan ta sig an Hugo, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag