Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nytt badförbud i Västra hamnen

Foto: Lisa Mattisson

Sent på fredagskvällen fick Malmö stad provsvaren.

Nu är det åter badförbud i Västra hamnen efter att tarmbakterier hittats både vid Scaniabadet och Sundspromenaden.

– Folk har rätt att bada, men man kan bli sjuk och dålig i magen, säger Jerker Nilsson, ansvarig för baden i Malmö, till Sydsvenskan.

Beskedet kunde inte ha kommit mer olägligt. Inför vad som förutspås bli årets varmaste dag råder badförbud vid Scaniabadet och Sundspromenaden. Vid 21-tiden på fredagskvällen kom provsvaren till Malmö stad.

– Då tog jag beslut om att avgränsa under natten, vilket är ett ganska unikt grepp. Vi ville att avgränsningar och information skulle vara ute när solen gick upp. Strax efter klockan 3 i natt var allting färdigt, säger Jerker Nilsson till Sydsvenskan.

Mätningarna inriktar sig på E coli och intestinala enterokocker, vilket är avföringsbakterier. På de avstängda badplatserna är det halterna av intestinala enterokocker som ligger över gränsvärdena. Den som får i sig vatten med tarmbakterierna kan drabbas av illamående, kräkningar och diarré. Från Malmö stads sida handlar det om en avrådan.

– Folk har rätt att bada, men man kan bli sjuk och dålig i magen, säger Jerker Nilsson till Sydsvenskan.

Fortsatt badförbud i Sipparps barnvik

Det är andra gången den här sommaren som ett badförbud utfärdas vid Sundspromenaden i Västra hamnen. Sibbarps barnvik är sedan tidigare avstängd och mätningar där pekar också på en fortsatt stängning.

Men för den som är ändå vill ta ett dopp i det blå tipsar Jerker Nilsson om andra badplatser.

– Man kan bada vid Ribersborg, Sibbarp eller Klagshamn i stället, där är det jättefint vatten, säger han till tidningen.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!