Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nytt badförbud i Västra hamnen

Foto: Lisa Mattisson

Sent på fredagskvällen fick Malmö stad provsvaren.

Nu är det åter badförbud i Västra hamnen efter att tarmbakterier hittats både vid Scaniabadet och Sundspromenaden.

– Folk har rätt att bada, men man kan bli sjuk och dålig i magen, säger Jerker Nilsson, ansvarig för baden i Malmö, till Sydsvenskan.

Beskedet kunde inte ha kommit mer olägligt. Inför vad som förutspås bli årets varmaste dag råder badförbud vid Scaniabadet och Sundspromenaden. Vid 21-tiden på fredagskvällen kom provsvaren till Malmö stad.

– Då tog jag beslut om att avgränsa under natten, vilket är ett ganska unikt grepp. Vi ville att avgränsningar och information skulle vara ute när solen gick upp. Strax efter klockan 3 i natt var allting färdigt, säger Jerker Nilsson till Sydsvenskan.

Mätningarna inriktar sig på E coli och intestinala enterokocker, vilket är avföringsbakterier. På de avstängda badplatserna är det halterna av intestinala enterokocker som ligger över gränsvärdena. Den som får i sig vatten med tarmbakterierna kan drabbas av illamående, kräkningar och diarré. Från Malmö stads sida handlar det om en avrådan.

– Folk har rätt att bada, men man kan bli sjuk och dålig i magen, säger Jerker Nilsson till Sydsvenskan.

Fortsatt badförbud i Sipparps barnvik

Det är andra gången den här sommaren som ett badförbud utfärdas vid Sundspromenaden i Västra hamnen. Sibbarps barnvik är sedan tidigare avstängd och mätningar där pekar också på en fortsatt stängning.

Men för den som är ändå vill ta ett dopp i det blå tipsar Jerker Nilsson om andra badplatser.

– Man kan bada vid Ribersborg, Sibbarp eller Klagshamn i stället, där är det jättefint vatten, säger han till tidningen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!