Byron Ritchie och Ryan Vesce spelade i Rögle under lockouten 2004-2005. Foto: Jan Düsing
Byron Ritchie och Ryan Vesce spelade i Rögle under lockouten 2004-2005. Foto: Jan Düsing

NYGAMMALT

Publicerad
Uppdaterad
ÄNGELHOLM. Tvillingarna Chris och Cam Abbott tog avsked i Rögle-tröjan. Succén är över. Då kan det bli två nygamla Rögleforwards som ersätter.
Ryan Vesce, 26 år och Byron Ritchie, 30 år, är högaktuella.
- Det stämmer att vi är mycket intresserade av Ryan och Byron. Två mycket skickliga spelare, säger sportchefen Roger Hansson.

Gjorde succé

Det var under NHL-lockouten säsongen 2004- 05 som Ryan Vesce och Byron Richtie gjorde stor succé i Rögletröjan. Högerskytten Ryan Vesce svarade för 45 poäng på 43 matcher.
Den här säsongen har han 70 poäng i AHL med San Jose Sharks farmarlag Worcest. Ryan har också spelat tio matcher i NHL med San Jose Sharks.
- Ryan trivdes mycket bra hos Rögle. Han är nästa säsong mycket intresserad av att flytta till Sverige eller Schweiz. Utan tvekan har Rögle en bra chans att skriva kontrakt med Ryan, säger Micke Johansson, agent för 4Sports som har Ryan Vesce i sitt "stall".
Byron Richtie har den här säsongen gjort mycket bra ifrån sig hos Servette i Schweiz.
- Jag har en lista med en rad tilltänkta nya spelare. Vi jobbar så klart med flera alternativ, men visst skulle både Byron och Ryan höja vår status på forwardssidan. Två skickliga poängplockare, säger Roger Hansson.

Hoppas på Tjärnqvist

Runt åtta nya spelare kommer det att bli i Rögle-truppen.
- Drömmen vore så klart om vi också kunde få hem Daniel Tjärnqvist. Vilket lyft det skulle bli på backsidan. Vi ska bearbeta Daniel, säger Hansson.
Daniel Tjärnqvists kontrakt går efter den här säsongen ut med Colorado i NHL.
- Vi jobbar så klart också hårt på att behålla Mathias Tjärnqvist. Mycket nyttig forward.
Mathias vet änno inget om sin hockeyframtid. NHL lockar om anbud kommer.
- Visst skulle det vara skoj att få spela i Rögle med brorsan. Vi får se vad som händer. Nu väntar först landslagsspel för mig, säger Mathias.
Rögles vd Peter Hedlund:
- Nästa säsong ska vi ha en ännu starka trupp. Då ska det bli slutspel. Fortsatt elitseriespel är guld värd för klubben. Nu ska vi etablera oss i elitserien.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag