Foto: TOPNEWS ANDRE TAJTIFoto: TOPNEWS ANDRE TAJTI
 Foto: TOPNEWS ANDRE TAJTI

Nya uppgifter: Pappa dödade hela familjen

Publicerad

Småbarnsfamiljen hittades död i sitt hem under måndagen. 

Nu misstänker polisen att den 45-åriga pappan i familjen mördade sin fru och sina fyra barn – och därefter tog sitt liv. 

– Baserat på de inledande uppgifterna är det polisens omedelbara bedömning, skriver polisen i ett pressmeddelande. 

 

Se fler bilder och klipp på Topnews

Klockan 12.03 under måndagen larmades polis till villan i det danska samhället Ulstrup utanför Randers för att undersöka "mystiska förhållanden". 

Polisen fann då sex döda kroppar och en enorm polisinsats sattes i gång på platsen. I det inledande skedet var polisen mycket förtegen om detaljerna kring dödsorsaken.

Under tisdagen meddelade man att en förundersökning om mord har inletts – och att det rör sig om en barnfamilj. 

Dödade sin familj

Nu misstänker polisen att den 45-årige pappan i familjen mördade sin 42-årige hustru och sina barn – 3, 6, 11 och 16 år gamla. Därefter tog han sitt liv. 

Polisen har under dagen arbetat intensivt med förundersökningen och med den rättsmedicinska utredningen. Man har under dagen kunnat identifiera samtliga i småbarnsfamiljen till boende på adressen där kropparna hittades. 

Men på vilket sätt familjen bragts om livet är fortfarande detaljer som polisen inte gått ut med. 

"Baserat på de inledande uppgifterna är polisens omedelbara bedömning att de fyra barn och den 42-åriga kvinnan alla blev dödade av den 45-årige mannen, som efter det tog sitt eget liv".

Boende upptäckte kropparna

Under måndagen misstänktes det att någon inte stod rätt till i småbarnsfamiljens villa och en boende i området tog sig till deras hem.

Det var efter det som polisen larmades till platsen. 

– Jag kan inte säga något närmre om det mer än att vi får en ett larm från en person, och att det är därför vi rycker ut till det som vi då betecknade som "misstänkt förhållande", säger polisen Anders Uhrskov till BT.  

Gas

Redan tidigt sipprade uppgifter ut om att det kunde röra sig om en familjetragedi. Men om dödsfallen var en olycka eller om ett brott begåtts var inte känt.

På måndagen rapporterades det om att farlig gas kunde vara dödsorsaken. Räddningstjänst larmades nämligen till villan kort efter att polisen kommit fram. Dessutom öppnades fönster och dörrar till villan.

Men den danska polisen slår nu fast att det inte finns något som tyder på att farlig gas ska ha varit dödsorsaken.

– Det var en del i vår utredning, att det varit ett gasutsläpp i huset. Men det var inte dödsorsaken, därför skriver vi av det. Det handlar om ett enskilt hus, så boende i området behöver inte bekymra sig, säger Anders Uhrskov till BT.

Sorg i byn

Danska medier beskriver det som att de danska småbarnsfamiljen var mycket omtyckt i samhället. De var bland annat medlemmar i en lokal idrottsförening där flera av barnen spelade. Under efterföljande matcher som lagen haft har barnen hedrats. 

"Vem spelar vi för", skrek spelarna innan matchen började – och svarade med 16-åringens namn. 

Tragedin har slagit hårt i det lilla samhället med runt 2000 invånare. Kommunen mobiliserat med fyra psykologer som är redo att ta emot barn, föräldrar och personal på barnens skola bland annat.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag