Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya uppgifter i jakten på Emilie Mengs mördare

Emilie Meng försvann i Korsør förra året – ett halvår senare hittades hon död. Foto: / PRIVAT
Emilie Meng sågs senast vid liv på Korsør station, där hon sa hejdå till sina vänner. Foto: / SKÄRMDUMP
Under några flyktiga sekunder syns en vit Hyundai i30 på övervakningsfilmen. Bilen har länge varit högintressant i polisens utredning. Foto: Polisen

Trots att tipsen kring Emilie Mengs död har strömmat in till polisen är mördaren på fri fot. 

Nu söker polisen efter en mystisk bil som stod parkerad i området där tonårstjejen hittades död. 

Intill bilen stod en man som såg ut att "hantera något tungt" – bara timmar efter Emilie Mengs försvinnande. 

Efter en sen utekväll sa Emilie Meng, 17, hejdå till sina vänner vid Korsør station vid 04-tiden tidigt på morgonen den 10 juli förra året. 

På julafton samma år hittades Emilie Mengs kropp i ett vattenfyllt gammalt grustag i Borup, 65 kilometer därifrån. 

Sedan dess har polisen jagat Emilie Mengs mördare. Uppgifterna har under utredningen varit få. En taktik som ska betala sig när polisen väl har fångat en misstänkt mördare.

– Vi ger inga upplysningar om de rättsmedicinska resultaten. Det är bara gärningsmannen och polisen som ska veta vad som hänt, har spaningsledare Søren Ravn-Nielsen sagt till Kvällsposten tidigare.

Nya uppgifter

För att kartlägga Emilie Mengs sista tid i livet har den danska polisen vänt sig till allmänheten – som varit behjälplig. Tips med upplysningar har strömmat in. 

Och nu vädjar polisen efter ytterligare vittnesuppgifter som kan ta dem närmre en misstänkt gärningsman. 

I utredningen har en vit Hyundai i30 varit högintressant. Fordonet sågs under några flyktiga sekunder på en övervakningsfilm från Korsør station. 

Nu har ett vittne hört av sig med uppgifter kopplat till ett fordon. Polisen intresserar sig nu för en liten eller mellanstor, ljus bil. Fordonet sågs till vid Regnemarks Bakke, som ligger alldeles i närheten av platsen där Emilie Meng hittades, bara timmar efter hennes försvinnande från Korsør. 

Hanterade tungt

Intill bilen stod en man som enligt vittnet "hanterade något tungt" med bakluckan öppen. 

Därför uppmanar polisen nu personer som befunnit sig vid Væstre Ringvej mot Regnmarks Bakke i Borup mellan klockan 07.00 och 09.00 söndagen den 10 juli att höra av sig. 

Vittnet som såg den mystiska bilen berättar också att hon körde efter en långsamtgående traktor i området. I kön bakom traktorn fanns andra bilar – därför tror polisen att det finns personer som kan sitta inne på uppgifter. 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!