Emilie Meng försvann i Korsør förra året – ett halvår senare hittades hon död. Foto: / PRIVATEmilie Meng försvann i Korsør förra året – ett halvår senare hittades hon död. Foto: / PRIVAT
Emilie Meng försvann i Korsør förra året – ett halvår senare hittades hon död.  Foto: / PRIVAT
Emilie Meng sågs senast vid liv på Korsør station, där hon sa hejdå till sina vänner. Foto: / SKÄRMDUMPEmilie Meng sågs senast vid liv på Korsør station, där hon sa hejdå till sina vänner. Foto: / SKÄRMDUMP
Emilie Meng sågs senast vid liv på Korsør station, där hon sa hejdå till sina vänner.  Foto: / SKÄRMDUMP
Under några flyktiga sekunder syns en vit Hyundai i30 på övervakningsfilmen. Bilen har länge varit högintressant i polisens utredning. Foto: PolisenUnder några flyktiga sekunder syns en vit Hyundai i30 på övervakningsfilmen. Bilen har länge varit högintressant i polisens utredning. Foto: Polisen
Under några flyktiga sekunder syns en vit Hyundai i30 på övervakningsfilmen. Bilen har länge varit högintressant i polisens utredning.  Foto: Polisen

Nya uppgifter i jakten på Emilie Mengs mördare

Publicerad

Trots att tipsen kring Emilie Mengs död har strömmat in till polisen är mördaren på fri fot. 

Nu söker polisen efter en mystisk bil som stod parkerad i området där tonårstjejen hittades död. 

Intill bilen stod en man som såg ut att "hantera något tungt" – bara timmar efter Emilie Mengs försvinnande. 

Efter en sen utekväll sa Emilie Meng, 17, hejdå till sina vänner vid Korsør station vid 04-tiden tidigt på morgonen den 10 juli förra året. 

På julafton samma år hittades Emilie Mengs kropp i ett vattenfyllt gammalt grustag i Borup, 65 kilometer därifrån. 

Sedan dess har polisen jagat Emilie Mengs mördare. Uppgifterna har under utredningen varit få. En taktik som ska betala sig när polisen väl har fångat en misstänkt mördare.

– Vi ger inga upplysningar om de rättsmedicinska resultaten. Det är bara gärningsmannen och polisen som ska veta vad som hänt, har spaningsledare Søren Ravn-Nielsen sagt till Kvällsposten tidigare.

Nya uppgifter

För att kartlägga Emilie Mengs sista tid i livet har den danska polisen vänt sig till allmänheten – som varit behjälplig. Tips med upplysningar har strömmat in. 

Och nu vädjar polisen efter ytterligare vittnesuppgifter som kan ta dem närmre en misstänkt gärningsman. 

I utredningen har en vit Hyundai i30 varit högintressant. Fordonet sågs under några flyktiga sekunder på en övervakningsfilm från Korsør station. 

Nu har ett vittne hört av sig med uppgifter kopplat till ett fordon. Polisen intresserar sig nu för en liten eller mellanstor, ljus bil. Fordonet sågs till vid Regnemarks Bakke, som ligger alldeles i närheten av platsen där Emilie Meng hittades, bara timmar efter hennes försvinnande från Korsør. 

Hanterade tungt

Intill bilen stod en man som enligt vittnet "hanterade något tungt" med bakluckan öppen. 

Därför uppmanar polisen nu personer som befunnit sig vid Væstre Ringvej mot Regnmarks Bakke i Borup mellan klockan 07.00 och 09.00 söndagen den 10 juli att höra av sig. 

Vittnet som såg den mystiska bilen berättar också att hon körde efter en långsamtgående traktor i området. I kön bakom traktorn fanns andra bilar – därför tror polisen att det finns personer som kan sitta inne på uppgifter. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag