Foto: POLISEN / POLISENFoto: POLISEN / POLISEN
 Foto: POLISEN / POLISEN
Polisen har dykt efter Lelle Hildebrandt tidigare. Foto: OLOF ABRAHAMSSONPolisen har dykt efter Lelle Hildebrandt tidigare. Foto: OLOF ABRAHAMSSON
Polisen har dykt efter Lelle Hildebrandt tidigare.  Foto: OLOF ABRAHAMSSON
I det här huset låg rockklubben Kartago. Där syntes Lelle Hildebrandt för sista gången. Foto: THOMAS PERSSONI det här huset låg rockklubben Kartago. Där syntes Lelle Hildebrandt för sista gången. Foto: THOMAS PERSSON
I det här huset låg rockklubben Kartago. Där syntes Lelle Hildebrandt för sista gången.  Foto: THOMAS PERSSON

Nya tips kring mordet på Lelle Hildebrand

Publicerad

Polisen har fått flera tips om var kroppen efter den förmodat mördade Lelle Hildebrand kan finnas.

Polisen avslutar under torsdagen tre dagars dykningar vid Ivösjön.

– Det här ett ärende som engagerar många på olika sätt och man har hört av sig med uppgifter som vi tacksamt tagit emot. Det har gjort att vi vidtagit ytterligare åtgärder, säger kriminalkommissarie Bo Lundqvist. 

För en knapp vecka sedan meddelade polisen att förundersökningen kring Lelle Hildebrand återupptagits av polisens Kalla fall-grupp.

Allmänheten uppmanades då höra av sig med tips. Lelle Hildebrand försvann från Sölvesborg den 25 januari 1999.

Försvann under konsert

Han arbetade då som turnéledare för hårdrocksbandet Hammerfall och försvann i samband med en konsert på rockklubben Kartago i Sölvesborg. Hildebrand träffade, samtidigt som bandet spelade, den sedermera dömde trippelmördaren Ricard Nilsson, som några dagar tidigare anordnat en konsert med Hammerfall. Ricard Nilsson skulle då ge över bandets gage för spelningen, 28 000 kronor, till Hildebrand och de två lämnade platsen i Ricard Nilssons bil. 

Enligt Ricard Nilsson, som har nekat till mordet, släppte han av Lelle Hildebrand en kvart senare.

Polisen utgår från att Lelle Hildebrand mördats och att kroppen dumpats.

 

LÄS OCKSÅ: Försvann för 18 år sedan – nu ska mysteriet lösas 

 

Tre dagars dykningar

Enligt polisen har man sedan man meddelade att förundersökningen återupptas fått ett antal färska tips att arbeta med. Förundersökningen beskrivs av Bo Lundqvist som mycket aktiv.

 – Det är den absolut. 

Tipsen polisen fokuserat på handlar primärt om iakttagelser och förslag på platser där kroppen efter Hildebrand kan tänkas finnas. 

"Samma geografiska område"

Under torsdagen avslutas tre dagars dykningar i Ivösjön som genomförts med hjälp av Sjöpolisen Stockholm.

Hur kommer det sig att ni gjort nya dykningar?

 – Det är en kombination av nya uppgifter och anledningen till att vi vidtog åtgärder från början. Vi såg att det fanns anledning att fortsätta dyka på ett antal ställen, säger kriminalkommissarie Bo Lundqvist.

På andra ställen än det dykts på tidigare?

 – Vi dyker igen något ställe och något ställe är nytt men det är i samma geografiska område, säger Bo Lundqvist.

 

LÄS OCKSÅ: Lelle Hildebrands syster efter beskedet: "Vill få ett avslut" 

Alexander Vickhoff
Alexander Vickhoff

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag