Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nya Skam spelas in på den sydsvenska orten

Foto: ANDREAS FADUM / ANDREAS FADUM/IBL ANDREAS FADUM
Serien söker personer i åldern 16-22 år. Foto: SVT

En sydsvensk tolkning av den norska succéserien Skam blir nu till verklighet.

Kärlek, vänskap och rivalitet kommer tittaren att få ta del av i den nya ungdomsserien Eagles.

Tv-serien ska spelas in i Oskarshamn och Karlskrona under hösten – och den som är intresserad av att delta i serien välkomnas till provspelning.

Den norska succéserien Skam fångade miljontals nyfikna tittare, även i Sverige. Kärleksdraman, intriger och klassiska ungdomsfester gjorde att många identifierade sig med karaktärerna och sögs in i historien. 

Snart får Sveriges befolkning ytterligare en anledning till att bänka sig framför tv:n. En svensk version av norska Skam är nämligen i görningen. 

Seriesatsen går under namnet "Eagles" och ska handla om ett gäng tonåringar från en svensk hockeystad. Likt Skam kommer den svenska tolkningen att handla om ungdomarnas liv: vänskap, rivalitet och kärlek är ingredienser som tittaren kommer få ta del av.

 

LÄS MER: Tidning ville hjälpa tv-serie – tryckte påhittade nyheter

 

Spelas in i Oskarshamn

Det är produktionsbolaget New Stories som tillsammans med Sveriges Television ska skapa den nya tv-serien – som under hösten 2018 huvudsakligen kommer att spelas in i Oskarshamn, skriver SVT. Mindre delar av serien kommer även att spelas in i Karlskrona.

Serien är skapad av Stefan H. Lindén och regisseras av Amanda Adolfsson.

Den som är sugen på att provfilma i södra Sverige kan ta sig till Jönköping den 21 april, Oskarshamn den 28 april, Kalmar den 29 april eller Växjö den 6 maj. Tjejer och killar i åldern 16-22 år välkomnas, enligt castingens informationsplansch.

Eagles väntas ha premiär någon gång under år 2019.