Polisen på plats vid den senaste skjutningen i Malmö där två kvinnor skottskadades. Foto: ULF RYD
Polisen på plats vid den senaste skjutningen i Malmö där två kvinnor skottskadades. Foto: ULF RYD

Nya lasermannen kan ha fångats på bild

Publicerad
Uppdaterad
Flera omständigheter pekar på att samma person ligger bakom ett flertal av de omkring 15 oförklarliga attentaten mot mörkhyade i Malmö.
Nu undersöker polisen om gärningsmannen fångats på övervakningsfilm.
I jakten på den nya lasermannen har polisen i Skåne har tagit hjälp av rikskriminalpolisens gärningsmannaprofilgrupp.
- Det rör sig om en man som är mellan 20-40 år, förklarade Börje Sjöholm på en presskonferens på fredagsförmiddagen.

"Finns många kameror"

Enligt polisen kan skytten ha högerextrema åsikter. Nu undersöker utredarna om skytten fångats på bild av övervakningskameror.
- Det finns många kameror i Malmö, konstaterade Sjöholm.
För tillfället finns det inte tillräckligt med vittnesuppgifter för att kunna gå ut med en fantombild.
När det gäller vilken teknisk bevisning som finns är polisen förtegen. Börje Sjöholm sa dock att det vapen som använts är ett handeldvapen med grov kaliber.
- Men jag vill inte gå in närmare på det. Det är ett vapen som man kan döda med.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag