Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nya lagen – hjälm vid färd med elsparkcykel

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Hjälm på! Från och med 1 januari är det förbjudet att färdas på elsparkcykel utan hjälm i Danmark.
Foto: Colourbox
Danmarks transportminister Benny Engelbrecht hoppas kunna vända den mörka utvecklingen med otäcka skador i samband med användande av elsparkcyklar.
Foto: JOHAN NILSSON/TT
I Sverige finns bara rekommendationer om att använda hjälm.
Foto: Colourbox

Från och med 1 januari är det förbjudet att färdas på elsparkcykel utan hjälm – i alla fall i Danmark. 

Alla hjälmlösa riskerar böter. 

– Vi är tvungna att göra något för att vända den här mörka utvecklingen, säger transportminister Benny Engelbrecht. 

Man löper sju gånger så stor risk att råka ut för en olycka om man färdas på en elsparkcykel jämfört med en vanlig cykel. Det är siffrorna som ligger bakom den nya lagen i Danmark. 

– Vi ska alla kunna färdas tryggt och säkert i trafiken, det gäller även de som färdas på elsparkcyklar, säger Danmarks transportminister Benny Engelbrecht och fortsätter: 

– Men så är dessvärre inte alltid fallet i dag och därför har vi beslutat om krav på att alla som färdas på en motoriserad elsparkcykel ska använda hjälm. 

I centrala Köpenhamn är det sedan ett år förbjudet att hyra ut elsparkcyklar och vid en första anblick lyser fordonen med sin frånvaro i den danska huvudstaden.

Men de blir alltmer populära att äga och det sker allt fler olyckor. I flera andra danska städer finns uthyrningsverksamhet. 

Benny Engelbrecht tycker inte att uthyrningsföretagen tagit tillräckligt med ansvar för säkerheten. 

– Om vi från början hade sett en ansvarsfull bransch hade vi kanske inte stått i den här situationen, säger han till DR

I Sverige finns det inget krav på hjälm för elsparkcyklister om elsparkcykeln inte kan köras snabbare än 20 kilometer i timmen, då räknas den som en moped.
Foto: Colourbox

Larm från vården i Sverige

Kristian Yde Agerbo från elsparkcykelföretaget Voi håller inte med transportministern. 

– Vi tycker att vi har gjort mycket för att se till att användarna vet hur man kör säkert. Till exempel är det billigare att hyra ett fordon om man kör med hjälm, säger han. 

I Sverige finns det inget krav på hjälm för elsparkcyklister om elsparkcykeln inte kan köras snabbare än 20 kilometer i timmen, då räknas den som en moped. 

Men från vården larmas det om tillbud och personskador hos dem som använder sig av fordonen.

– Den stora delen är sårskador, frakturer i armar och ben, skador i ansikte och utslagna tänder. Det förekommer också allvarliga, mycket allvarliga eller till och med livshotande tillstånd, har Ragnar Ang, överläkare på Sahlgrenska sjukhuset, sagt till TT. 

Förra året presenterades en enkät bland elsparkcyklister som sökt vård på Sahlgrenskas och Mölndals sjukhus akutmottagningar. Över hälften av dem som svarade hade druckit alkohol före olyckan och bara en av tio använde hjälm vid olyckstillfället, uppger TT. 

TV: Fler nyheter om elsparkcyklar

Felparkerade elsparkcyklar – stor fara för blinda.