Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nya Ikea-varuhuset i Älmhult invigs i dag

Nya Ikea-varuhuset i Älmhult invigs i dag.

I dag invigs det 35 000 kvadratmeter stora nya Ikea-varuhuset i Älmhult.

Klockan 09.30 slogs dörrarna upp men redan tidigare på fredagsmorgonen var huvudpersonen själv, grundaren Ingvar Kamprad, på plats, skriver Sydsvenskan.

På fredagen öppnade det nya Ikea i småländska Älmhult. Det 35 000 kvadratmeter stora varuhuset har världens största sortiment med 52 specialinredda rum.

Kamprad på plats

Klockan 09.30 slogs dörrarna upp men Ingvar Kamprad var på plats redan tidigare på fredagsmorgonen, skriver Sydsvenskan. Han var även på plats när det första varuhuset slog upp sina dörrar i Älmhult den 28 oktober 1958.

Det nya varuhuset ska nu ersätta det gamla och även under onsdagen var den småländske grundaren på plats för att säga farväl till sina medarbetare.

"Otroligt engagemang"

Förra tisdagen var dessutom 1 000 personer på plats för att hjälpa till att montera, inreda och fixa det sista inför öppningen i dag.

- Det är ett så otroligt engagemang här just nu. De genuina värderingarna - att man vill göra saker tillsammans och att man vill hjälpa till - visar sig verkligen nu. Det är så många som velat hjälpa till att man knappt kan ta emot alla, har Fredrik Håkansson Lund, varuhuschef, tidigare sagt till Kvällsposten.

 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!