Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nya förhör om misstänkta mordet utanför Simrishamn

Polisens insatsstyrka grep den man som misstänks för mordet på villaägaren. Utredarna ska hålla nytt förhör med den misstänkte mannen under torsdagen. Foto: Mikael Nilsson
Polisens kriminaltekniker ska göra nya undersökningar i dag. Foto: Anders Grönlund

Utredningen av ett misstänkt mord på en man utanför Simrishamn går nu in i en ny fas. 

Polisens kriminaltekniker ska göra fler undersökningar och polisen väntar på besked om vad som orsakade offrets död.

Den anhållne mannen förhörs på nytt i morgon.

Larmet om den våldsamma branden i ett uthus kom i går förmiddag kl 10.13. När räddningstjänsten kom fram till villan, som ligger utanför Simrishamn, fanns först misstankar om en explosion. Den uppgiften har polisen senare dementerat. Men uthuset var nedbrunnet och där fanns en död man.

Han ska enligt uppgift till Kvällsposten ha utsatts för någon form av våld. 

Kammaråklagare Henrik Sten leder förundersökningen och i går greps en man i 25-årsåldern som på sannolika skäl misstänkt för mord. Mannen greps av polisens insatsstyrka vilket ska tolkas som att han åtminstone då uppfattades som farlig – och att det i hans närhet kan ha funnits vapen. 

Oklara omständigheter

Han greps cirka fyra timmar efter att uthuset börjat brinna och den döde mannen påträffats. Polisen uppgav tidigt att omständigheterna är oklara.

Det understryks av att åklagaren för närvarande anser att han varken kan svara ja eller nej på frågan om han ska begära den anhållne mannen häktad.

– Det är för tidigt att svara på, säger Henrik Sten.

Ewa–Gun Westford, presstalesperson vid polisregion Syd, hade under onsdagen ingen konkret information om läget i utredningen.

– Kriminaltekniker ska göra nya undersökningar och vi väntar på besked från rättsläkare om dödsorsaken, säger hon.

Den anhållne mannen är känd sedan tidigare av polisen men hans senaste dom ligger långt tillbaka i tiden.

– Det har hållits ett förhör och ett nytt förhör ska hållas i morgon. Någon annan kommentar har jag inte, säger Mikael Nilsson som är mannens advokat.

Om misstankarna mot den anhållne mannen stärks måste åklagaren lämna in en häktningsframställan senast före kl 12 på fredagen, eller så försätts mannen på fri fot.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!