Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya bråk kring Yaras mördare – kastade stol mot vårdare

Amani Madi dömdes till livstids fängelse för mordet.
Foto: TOMAS LEPRINCE
Åttaårige Yara hittades ihjälslagen hemma hos sina fosterföräldrar.
Foto: POLISEN / POLISEN
Foto: TT NYHETSBYRÅN

Amani Madi, dömd för mordet på sin åttaårige styvdotter Yara, har åter hamnat i konflikt i fängelset.

Nu varnas hon efter att ha kastat en stol mot kriminalvårdare efter ett bråk kring hög musik.

Amani Madi är dömd till livstids fängelse för att ha dödat sin fosterdotter, åtta årige Yara, på valborgsmässoafton år 2014. 

Hennes tid i fängelse har varit präglad av bråk, konflikter och varningar. Madi har en dokumenterad oförmåga till medkänsla och hennes förmåga att sätta sig in i andra människors känslor är, enligt utredningar som lämnats in till både tingsrätt och hovrätt, liten eller obefintlig. 

Intagen på psyket

Hennes psykiska tillstånd har även varit föremål för granskning på anstalten Hinseberg där hon avtjänat sitt livstidsstraff. Hon har bland annat under en period flyttats till rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö.

Enligt tingsrättens dom dog Yara av besinningslöst våld. Amani Madi har en dokumenterat nedsatt förmåga till medkänsla och förmåga att sätta sig in i andra människors känslor.
Foto: POLISEN / POLISEN

För ett drygt år sedan ska hon ha misshandlat en ur anstaltens personal. Amani Madi hade då "inte följt anstaltspersonalens anvisningar, samt därtill uppvisat ett högljutt och aggressivt beteende genom att slå till en personal på armen och greppa tag i dennes arm”, enligt förvaltningsrättens dom.

Senast i somras tilldelades hon en varning då hon kallade kriminalvårdare för respektlösa, psykopater och dumma i huvudet.

Ser allvarligt på händelsen

Nu har Amani Madi åter varnats, denna gång efter att ha kastat en stor mot en kriminalvårdare på Hinseberg. Bakgrunden till bråket ska enligt SR ha varit att Amani Madi lyssnade på hög musik och när hon uppmanades sänka hörsammade hon inte detta.

Kriminalvårdarna beslagtog då Madis sladd till stereon på vilken Madis reagerade med att kasta en stol mot personalen och riva ner stereon.

Kriminalvården ser allvarligt på händelsen och menar att beteendet kan ligga till grund för en framtida bedömning av uppskjuten villkorlig frigivning, enligt SR.

Madi dömdes tillsammans med sin make, Yaras morbror, för att ha slagit ihjäl Yara med en brödkavel. Yaras föräldrar hade skickat sin dotter till Sverige från Gaza. Flickan hittades ihjälslagen i parets bostad i Karlskrona. Mani Madis make dömdes till 14 års fängelse för mordet.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!