Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny våg av attacker mot Volvobilar

Flera Volvo-bilar i Halland har drabbats av stölder. Tjuvar har riktat in sig på sidobackspeglar.Foto: VIRGINIA MAYO / AP TT NYHETSBYRÅN
Polisen vädjar om hjälp från vittnen.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Ligor som stjäl delar från särskilt eftertraktade bilar blir allt mer specialiserade. Inom loppet av någon timme drabbades flera Volvoägare av en räd riktad mot deras sidobackspeglar.

Polisen söker vittnen.

Ligan som nu misstänks ha härjat i Frennarp i Halmstads kommun slog till under natten mot tisdag, rapporterar Sveriges Radio P4 Halland.

De ännu okända gärningsmännen ställde in siktet på Volvobilar och i synnerhet sidobackspeglarna. Totalt handlar det om nio bilar som drabbats.

Tjuvarna verkar mer eller mindre ha slitit av speglarna.

”Ser inte snyggt ut”

– Jag skulle vilja säga att man har ryckt loss dem, det ser inte speciellt snyggt ut, säger Kenneth Mattsson, kommunpolis i Halmstad till lokalradion.

Polisen vädjar nu om hjälp från vittnen som kan ha sett något som kan sättas i samband med stölderna.

Under de senaste åren har rapporterna duggat tätt om ligor som själ delar från bilar i Sverige. Bland annat är BMW, Mercedes och Volvo tidigare utsatta. I flera fall har man riktat in sig på exempelvis rattarna och airbags.