Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny sexstrand kan bli verklighet – efter bråk

På nakenbadet i Mellbystrand har vissa badgäster fått nog av "sexandet". Nu öppnar kommunrådet Elisabet Babic (M) upp för en lite annorlunda lösning: Att inrätta en särskild vuxenstrand.Foto: Christer Wahlgren
Elisabet Babic.Foto: Niklas Henrikczon

"Sexandet" på Mellbystrands nakenbad har fått några av besökarna att se rött.

Nu öppnar kommunrådet Elisabet Babic (M) upp för en lite annorlunda lösning: Att inrätta en särskild vuxenstrand.

– Spontant tyckte jag att det kunde vara en lösning, säger hon till Laholms tidning.

Några av nakenbadarna på Mellbystrand har fått nog. I ett brev som kommit in till Laholms kommun beskriver en upprörd badare hur han blivit vittne till både onani och rena sexakter.

"När (...) vi ointresserade ofrivilligt blir vittnen tycker vi att det har gått för långt", skriver mannen till kommunen.

På grund av de återkommande problemen överväger politikerna i Laholm att stänga stranden helt om det inte går att hitta en annan utväg, skriver Laholms Tidning.

Positiv till förklaget

Men nu öppnar också kommunrådet Elisabet Babic (M) upp för en lite annorlunda lösning.

I en brevväxling med Jonas Bengtsson, grundare av Lustkammaren – ett nätverk för sexuellt frisinnade, ställer sig Elisabet Babic positiv till förslaget att göra en liten bit av stranden till vuxenbad.

I sin text argumenterar Jonas Bengtsson bland annat för att turismnäringen skulle drabbas om människor förbjöds ha sex på stranden. Det vore därför bättre att ge "utövarna" ett område som de sedan håller sig till med frihet under ansvar, säger han.

Prata med föreningen

– Förslaget är att en bit längst upp på nakenbadet blir vuxenstrand, spontant tyckte jag att det kunde vara en lösning, säger Elisabet Babic till Laholms tidning.

Men innan hon går vidare vill hon först förankra idén hos naturistföreningen.

– De har fått klä skott för de som beter sig illa, säger Elisabet Babic till tidningen.