Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ny överfallsvåldtäkt i Malmö misstänks

Händelsen ska ha inträffat i en park i Gyllins trädgård Foto: Fritz Schibli

Ännu en misstänkt överfallsvåldtäkt har inträffat i Malmö. Enligt polisen skedde gärningen vid Gyllins trädgård i staden.

Brottsoffret ska vara en kvinna i 35-årsåldern. Kvinnan ska ha överfallits av flera män vid 23-tiden på söndagskvällen.

Polisen fick larm om den misstänkta våldtäkten klockan 23.19 på söndagskvällen. Händelsen ska ha inträffat i en park i Gyllins trädgård, ett nytt bostadsområde i Malmö mellan Sallerupsvägen och Klågerupsvägen.

Händelsen anmäldes till polisen bara en dryg vecka efter den förra uppmärksammade våldtäkten där en 14-årig flicka blev våldtagen mitt på dagen i närheten av Husiegårds idrottsplats i Malmö.

Fyra utredare

Enligt Calle Persson, presskommunikatör vid polisens ledningscentral, arbetar nu minst fyra utredare med den senast anmälda våldtäkten.

– Vi är angelägna om att få in vittnesmål från allmänheten i det mån det finns några iakttagelser, säger Calle Persson.

Det senaste offret ska enligt polisen vara en kvinna i 35-årsåldern. Hon ska ha varit ensam på platsen vid gärningstillfället.

Aftonbladet har pratat med en kvinna som uppger sig för att vara det aktuella brottsoffret. Kvinnan säger till tidningen att hon blev överfallen i samband med att hon gått ut för att söka efter sin katt.

Kvinnan berättar att hon tuppade av efter slagen mot antingen huvudet eller ryggen. Hon ska även ha släpats flera meter.

Flera män

– Kvinnan har berättat att det varit flera män som angripit henne. Hon ska först ha blivit nedslagen och därefter utsatt för våldtäkten, säger Calle Persson.

Enligt polisen har kvinnan beskrivit gärningsmännen som "killar".

Den aktuella kvinnan säger till Aftonbladet att gärningsmännen talade ett språk som hon inte förstod.

Polisen ska ha blivit uppringd av kvinnan en stund efter händelsen. Hon ska då ha tagit sig från platsen och hem till någon bekant där hon berättat vad som hänt.

– Kvinnan ska ha varit chockad efter händelsen. Hon fördes till sjukhus för både sina skador och för vidare undersökning, säger Calle Persson.

Söker platsen

I nuläget har polisen ingen exakt brottsplats att hänvisa till och någon brottsplatsundersökning har därför inte kunnat göras.

– Vi är naturligtvis angelägna om att få fram den exakta platsen så att en undersökning kan göras. Det kan bland annat bli aktuellt att använda hundar, säger Calle Persson.

Det är i nuläget okänt hur många gärningsmännen varit till antalet. Händelsen har rubricerats som våldtäkt, alternativt grov våldtäkt.

Polisens arbete med att spåra våldtäktsmannen som överföll den 14-åriga flickan går samtidigt vidare. Utredarna har tidigare uttryckt förhoppningar om man skulle kunna ringa in gärningsmannen. På måndagen hade dock fortfarande ingen gripits i det ärendet.