Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ny olycka i Malmö
– lastbil välte i rondell

En lastbil välte på torsdagskvällen i en rondell just utanför centrala Malmö. Föraren fick föras till sjukhus.

Foto: Mikael Nilsson
Räddningstjänsten var snabbt på plats efter olyckan. Foto: Sanna Dolck

En lastbil välte på torsdagskvällen i en rondell just utanför centrala Malmö.

Räddningstjänsten fick hjälpa föraren ur bilen och han är nu förd till sjukhus.

Samtidigt arbetar Räddningstjänstens kemskydd med att undvika att farliga ämnen sprids.

Olyckan inträffade i rondellen intill väg 101, på Kävlingevägen i Fosie industriområde. En lastbil ska ha kommit in alldeles för fort i rondellen och förarhytten välte hastigt om omkull.

Räddningstjänsten var snabbt på plats och fick hjälpa föraren ut ur lastbilshytten. Han ska ha lagts på en spineboard och fördes sedan snabbt till sjukhuset.

Lastbilen släppte ut diesel

Trots att inga flera personer ska vara inblandade i olyckan är Räddningstjänsten fortfarande på plats. En av anledningarna ska vara att det har läckt ut diesel ur lastbilen, vilket man arbetar med att få stopp på.

– Det har varit ett mindre dieselutsläpp från lastbilen, men det ska inte vara någon fara och vi har fått kontroll över situationen, säger Mats Nilsson, inre befäl på Räddningstjänsten Syd.

Ett smärre trafikkaos ska ha uppstått i samband med olyckan. Räddningstjänsten fortsätter nu arbetet på plats men situationen kommer inom kort att vara uppklarad.

– Just nu pågår bärgning av lastbilen, så vi är kvar en stund till. Men efter när vi är klara med detta så lämnar vi platsen, säger Mats Nilsson.

Långa köer

Tidigare under kvällen inträffade en lastbilsolycka på E6 i höjd med avfarten till Östra Karup då en mindre lastbil körde in i en större lastbil bakifrån. En person skadades i den olyckan, dock verkar skadorna inte vara livshotande.

I samband med den olyckan uppstod långa köer på motorvägen.