Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två Malmöbor beskjutna i ännu en skottlossning

Polisen är på plats för att undersöka vad som skett.Foto: Fritz Schibli
Ett område är avspärrat efter en misstänkt skottlossning.Foto: Fritz Schibli
Tomhylsorna hittades med hjälp av en vapenhund.Foto: FRITZ SCHIBLI

Två män anmälde att de hade blivit beskjutna – och sent på kvällen kunde polisen bekräfta att det varit ännu en skjutning i Malmö under den våldsdrabbade måndagen.

– De har suttit utomhus och upplevt att två för dem okända gärningspersoner stått på avstånd och siktat mot dem, säger Filip Annas vid ledningscentralen för polisen i Region syd.

Händelsen startade vid 21-tiden med att två män i 20-årsåldern larmade polisen att de blivit beskjutna av två för dem okända personer som lämnat platsen.

Ingen av dem hade kommit till skada vid händelsen. Polisen har upprättat en anmälan om mordförsök men ingen person är gripen eller misstänkt.

Det var flera uppringare som larmade polisen om att de hade hört höga smällar i Lorensborgsområdet i Malmö och att de tyckte det lät som skott som avfyrades.

– Först ett skott, sedan tre i snabb följd, säger ett vittne.

Flera patruller i skickades till området där den misstänkta skottlossningen skulle ha ägt rum.

Ingen har hittats skadad

– Man arbetar nu med att se om det finns något som tyder på att det är en skottlossning, säger Filip Annas vid polisen.

Ingen ska ha anträffats skadad. 

Ett område på platsen har under kvällen spärrats av. Polispådraget är stort på platsen och det finns även två vapenhundar som söker efter spår som ska bekräfta en eventuell skottlossning. 

– Vi arbetar med att lokalisera en brottsplats, säger Filip Annas.

Tomhylsor bevisar skjutning

Vid 22.30-tiden meddelade polisen att ”ett flertal tomhylsor” hade hittats på Vendelsfridsgatan och att ett område där hade spärrats av för bevissäkring.

– Tomhylsorna kommer att analyseras av tekniker, säger Filip Annas.

Polisen hade varit i kontakt med sjukvården och fått besked att ingen kommit in med skottskador under kvällen.

Polisen såg under måndagskvällen ingen koppling mellan skottlossningen på Vendelsfridsgatan och något av de övriga, grova våldsbrotten som begåtts under dagen.