Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ny lekplatsbrand i Malmö – andra natten i rad

Larmnummer att ha koll på.

Under fredagsmorgonen brann det på en lekplats i Malmö. 

Det är tredje lekplatsbranden på bara två dygn. 

– Det är lite för specifikt för att vara en tillfällighet, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisens ledningscentral för Region Syd. 

Den här gången brann det i en gungställning på en lekplats på Särlagatan i Malmö. Larmet kom vid 05.30 och räddningstjänsten skickades till platsen. 

Även under natten till torsdag brann det på lekplatser 

Det första larmet kom 05.23. Då åkte polis och räddningstjänst till en lekplats på Munkhättegatan i Malmö med anledning av att en gunga brann.  

”Någon har släckt branden med pulversläckare och gungan har blivit helt utbränd”, skrev polisen då. 

Drygt 40 minuter senare var det dags igen. Då handlade det om en lekplats på Ramels väg, några kilometer bort. Där brann det i stället i en rutschkana. 

”Det är lite speciellt”

Polisen kan ännu inte slå fast om händelserna är sammankopplade. 

– Men ja det är lite speciellt, det kan man verkligen säga. Det är lite för specifikt för att vara en tillfällighet, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisens ledningscentral. 

De vet inte vad eller vem som ligger bakom bränderna. 

– Det är ingen som har gjort några iakttagelser, så det är svårt att spekulera i om det rör sig om ungdomar som driver runt eller om det rör sig om något annat. Man har inget konkret att gå på än så länge. 

Ingen har gripits misstänkt för nattens brand. 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!