Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ny knapp avslöjar allt du gör på Facebook

Den nya funktionen gör det möjligt att lättare spana på sina vänner. Foto: Sean Kilpatrick / AP

Har du besökt din heta kollegas profil lite för många gånger, har du en ohälsosam besatthet av din expojkvän eller har försökt söka upp närmsta bordell?

Då kan du ligga illa till.

Tack vare - eller på grund av - en ny funktion på Facebook kan din pojkvän, sambo, fru, eller kompis med ett par knapptryck spåra ALLT du gjort på sajten.

Är du orolig för din personliga integritet på Facebook?

Många lägger upp vackra bilder och skriver statusuppdateringar som skvallrar om ett lyckligt och perfekt liv, men bakom fasaden kan mörka hemligheter döljas.

Nu riskerar de att komma fram i ljuset.

Genom att trycka på knappen "Aktivitetslogg" på din profilsida och sedan klicka i rutan bredvid "inkludera Bara jag-aktivitet" kan du se vilka profiler du har besökt, vilka sidor du har besökt och vad du sökt på.

Förmodligen ingen överraskning för dig själv, men var noga med att logga ut från din Facebook när du lämnar datorn.

Glöm inte att logga ut

En "facerape", som det kallas, består vanligtvis att någon lägger ut en skämtsam statusuppdatering från ditt konto när du glömt logga ut.

Nu kan konsekvenserna av en glömd utloggning bli betydligt allvarligare.

Dina vänner, kollegor och till och med din partner kan alltså med några enkla knapptryck se precis allt du gjort på sajten.

Men någon anledning till oro behöver inte finnas - om du har rent mjöl i påsen och ingenting att dölja.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!