Ny brutal hundattack: Nisse, 2, bets till döds

Papillionen Nisse blev bara två år gammal.

Barnbarnet och papillonen Nisse, 2, hann knappt utanför huset när bulldoggen gick till attack.

När farfadern Boo Wiik rusade till hundens räddning var det redan för sent.

– Nisse hängde i mungipan, säger han.

Boo och Margaretha Wiiks flytt från Norrköping till Åhus började på värsta tänkbara sätt. Familjen hade fullt upp med flyttstöket i lördags och bestämde att deras sjuåriga barnbarn skulle ut och rasta deras älskling, tvåårige papillonen Nisse.

– De hann bara några meter innan vi hörde Nisse skrika något fruktansvärt. Jag sprang ut ur huset och såg hur hunden hade Nisse i mungipan. Jag brottade ner hunden och slog på den - det var som att slå på ett bildäck, säger Boo Wiik.

Old English bulldogg

3,5 kilos Nisse hade ingen chans mot den stora, cirka 40-50 kilos tunga Old English bulldogg.

Boo Wiik vågade inte trycka in sina händer i hundens käke men när ägaren kom till platsen bände han upp hundens mun. Nisse hade djupa sår i nacken, halsen och mellan ögonen.

– Nisse var i chock, han hängde med huvudet och var helt borta. Vi körde i ilfart till djursjukhuset i Hässleholm, säger Boo Wiik.

Veterinären sa att familjen aldrig skulle få tillbaka sin Nisse - då bestämde de att han skulle få somna in.

– Det var bäst för honom. Hellre att vi lider än att han lider i evighet. Nisse var så fin, han kom överens med både katter och hundar, säger husse.

Boo Wiik säger att det som hände inte var hundens, utan ägarens, fel. Hunden var kopplad men det var ett litet barn som var ute och gick med den och barnet kunde inte hålla kvar hunden när den gick till attack. Oansvarigt, tycker Boo Wiik.

– Jag hoppas att hunden har munkorg framöver. Den kunde ju ha kastat sig över ett barn.

Mardrömmar

Boo och Margaretha Wiiks sjuåriga barnbarn blev så rädd när den stora hunden attackerade att hon sprang och gömde sig. Den första natten efter Nisses död drömde hon mardrömmar.

– Hon tyckte att hon hade dödat farmor och farfars hund. Så är det ju inte, säger Boo Wiik.

Familjen har haft tre papilloner. Nu blir det inga fler.

– Det tog hårt på oss när våra två andra dog och efter det sa vi aldrig mer. Sedan såg jag en bild på Nisse på nätet och blev förtjust direkt. Vi fick honom när han var ett år, säger Boo Wiik.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!