Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu vill skånska Renate Cerljen ta skönhets-revansch

SIKTAR HÖGRE. Renate Cerljen från Staffanstorp slutade på 13:e plats i Miss Universum förra året. Nu vill hon få en bättre placering i Beauty of the World i Kina.Foto: Christer Wahlgren
MALMÖ. Förra året korades Renate Cerljen, 22, från Staffanstorp till en av världens vackraste kvinnor.
Sjua i Europa, nummer 13 på världslistan.
Mot alla odds satte Renate åter Sverige på den internationella skönhetskartan.

FAKTA

FAKTA

Ska vara konferencier

NAMN: Renate Cerljen
ÅLDER: 22
BOR: Stockholm, uppvuxen i Staffanstorp
FÖRHÅLLANDE: Komplicerat just nu
KVINNLIG FÖREBILD: Heidi Klum
AKTUELL: Tävlar för Sverige i Beauty of the World i Kina sista veckan i april.
Är konferencier på den svenska Miss Universum-turnén.
Den svenska Miss Universum-finalen är på nattklubben Ambadssadeur i Stockholm 4 juni. Vid den skånska uttagningen till Miss Universe Sweden i Trelleborg för en dryg vecka sedan vann Emelie Jonsson.


Nu har hon drabbats av revanschlust. Om två veckor åker hon till Kina som svensk representant i Beauty of the World. En vecka med deltävlingar i olika städer innan finalen i Peking.

Är mer säker nu

- Jag känner att jag fått ett sug efter det här, eller rättare sagt, jag är sugen på att ta revansch, säger Renate som normalt studerar till hälsopedagog vid gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm.
- Nu är jag mer säker på vad tävlingen går ut på, hur man ska se ut, vilka kläder man ska välja och hur man ska föra sig.

Ville visa upp sig själv

Renate har nu tagit till sin uppgift att förklara för en ny generation att Miss Universum är mer än en traditionell skönhetstävling.
I intervjun på scenen under finalkvällen på Bahamas i augusti förra årets sa Renate att hon "inte var där för att visa olika outfits med matchande skor utan för att visa upp sig själv". Det gick hem.

Hade god aptit

- I den här tävlingen krävs det så mycket mer än att bara se snygg ut. Jag blev också positivt överraskad av att de flesta tjejerna i Miss Universum-finalen hade så god aptit.
Under våren är Renate konferencier för svenska Miss Universum och tar hand om flickorna bakom scenen.
- Jag försöker lära känna tjejerna för att få en helhetsbild. Vi kan hitta en jättesnygg tjej men när hon öppnar munnen funkar det kanske inte alls.