Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu söks personen som sågs före dubbelmordet

Polisen utreder dubbelmordet i Arlöv, kan finnas ekonomiskt motiv. Nu söks en person som sågs före mordet.
Paret som var i 75-årsåldern hittades mördade i sin lägenhet i Arlöv förra söndagen, den 6 oktober.Foto: FANNY BERG
Polisen har satt in stora resurser på att få kontakt med alla som kan ha uppgifter att lämna – men ett viktigt vittne har inte kunnat lokaliseras.Foto: FRITZ SCHIBLI

Tio dagar efter dubbelmordet på ett par i 75-årsåldern i Arlöv söker polisen en person som blev sedd vid ingången till huset där de bodde.

– Hemtjänstpatrullen mötte personen men vi har inte kunnat fastställa vem det var, säger polisens presskontakt Ewa-Gun Westford.

Hemtjänsten besökte paret på söndagsförmiddagen den 6 oktober. I samband med att de lämnade flerfamiljshuset vid 10.40–11.00 såg de den nu eftersökta personen.

Uppgifterna är oklara om hur personen såg ut och vart denne var på väg. De båda vittnena har inte lämnat samstämmiga uppgifter.

Det är dock inte så att polisen tror att det var mördaren som hemtjänstpatrullen såg.

”Personen är väldigt intressant”

– Det vet vi förstås inte. Men vi har ingen anledning att tro det, säger Ewa-Gun Westford.

– Vi vill ha kontakt med alla som har varit på platsen. Därför är den här personen väldigt intressant.

Paret hittades döda fyra timmar efter att personen blev sedd, vid 14-tiden. I ett tidigt skede misstänktes det att dådet var ett rånmord – men den teorin är nu avskriven.

Mannen satt död i sin rullstol

Mannen ska enligt obekräftade uppgifter ha suttit död i sin rullstol. En liten bit därifrån ska hans något äldre hustru ha legat död på golvet. 

Polisen har knackat på alla dörrar och talat med alla boende utan resultat. En husbil har stått parkerad i området för att samla upp intryck även från folk som bara passerat förbi.

Än är inte den tekniska undersökningen av lägenheten klar, men hittills har polisen inte kunnat konstatera att något har stulits.

Avspärrningarna är kvar

Motivet till dådet måste sökas i andra omständigheter.

Hela skeendet är fortfarande inte klarlagt. Men polisen har kunnat göra sig en bild av hur paret mördades och i vilken ordning de dog.

Brottsplatsen är fortfarande avspärrad. Men polisen räknar med att de tekniska undersökningarna kan avslutas under den här veckan.