Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu siktar Skanåker på nygammal kärlek

SKJUTER AMORS PILAR. Tillsammans igen och nyförlovade. Guldhjälten Ragnar Skanåker och hans tidigare hustru Anna siktar på framtiden och hoppas på en femetta i kommande äktenskap. Sonen Herman och dottern Sanna har nu båda föräldrarna i hemmet.
Foto: Hans Runesson

VÄXJÖ. Nu laddar guldskytten Ragnar Skanåker om. Den här gången skjuter han Amors pilar och hoppas på en fullträff i kommande äktenskapet - med exfrun Anna.

Den åttafaldige olympiern (1972–2000), med OS- och VM-medaljer i alla valörer, håller vid fyllda 73 krutet torrt i alla avseenden. Nyligen tävlade han i Luxemburg och snart väntar Sweden Cup. Däremellan har han förlovat sig med exhustrun Anna, 45.


Skildes i samförstånd

 De var gifta mellan 1994 och 2001 och har barnen Sanna, 12, och Herman, 10, tillsammans. Paret gick skilda vägar i samförstånd – det var svårt att kombinera småbarn med hård träning inför OS 2004. Men båda har hela tiden bott kvar i Växjö och delat vårdnaden.

 – Men sanningen är att jag aldrig riktigt kunnat komma över Anna och därför har jag inte heller skaffat någon ny kvinna. Jag har flyttat in hos henne, hon bor mer centralt och det är fruktansvärt bra för ungarna, säger Ragnar, som till våren tänker sälja sitt eget hus i Tävelsås, en mil från Växjö.


Återvann ringarna

 Nyligen var förlovningsannonsen införd i lokaltidningen. Mer än en Växjöbo höjde på ögonbrynen. 

 –Vi förlovade oss på hotell Scandic Infra City i Stockholm och jo, vi återanvände de gamla ringarna. Livet leker, och visst planerar vi att gifta om oss, det är ju en naturlig följd av en förlovning, säger mästerskytten.

 Själv är han pensionär men samtidigt affärsman och en ofta anlitad instruktör utomlands. 

Under EM i luftpistol i Budapest 1996 fanns hustrun Anna och dottern Sanna vid Ragnar Skanåkers sida.Foto: Björn Tilly  – Men något mer OS blir det inte. Sverige har inte fått någon startplats i fripistol eftersom vi är för dåliga nuförtiden och själv skulle jag behöva sex timmar om dagen i sex månader för att vara på topp igen, säger han.


Inget att bråka om

 Blivande hustrun Anna:

 – Den här gången ska Ragnar och jag inte göra om gamla misstag.  Det känns som om vi inte har mer att bråka om, säger hon.

FAKTA

Ragnar Skanåker har tagit tre olympiska medaljer

Ragnar Skanåker deltog i samtliga olympiska spel mellan åren 1972 och 2000. Han vann guld i fripistol i München 1972 och har dessutom ett brons och ett silver i olympiska sammanhang, förutom rader av andra internationella och inhemska titlar.

Han har två döttrar, Carina och Carola, i sitt första äktenskap.

Anna Skanåker var tidigare radioreporter men jobbar nu inom bevakningsbranschen. Hon har också tävlat i skytte. Anna har döttrarna Emma och Moa i ett tidigare äktenskap och ett barnbarn, Amanda.

Tillsammans har paret barnen Sanna och Herman.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!