Nu säljer Dragan strippklubbar

Dragan Bratic säljer sin strippklubb i Karlshamn. Även klubben i Nässjö ska säljas.
Foto: Bo Åkesson

Strippklubbsägaren Dragan Bratic annonserar nu ut sin rörelse i Karlshamn på sajten Blocket. Hittills har två, tre spekulanter hört av sig. - Jag säljer så fort jag hittat en seriös och bra köpare, säger han.

I sex år har han drivit strippklubben i centrala Karlshamn, vägg i vägg med rådhuset. Något som fått karlshamnsbor att se rött.

 Så sent som i mars i år tog ett tio-tal personer sig in på klubben för att protestera mot verksamheten.

 -  Självklart är det inte roligt att hamna i sådana grejor. Samtidigt blir jag så upprörd över hyckleriet och dubbelmoralen. Det är tillåtet med striptease  i Sverige, varför ska de som vill inte få titta på det, undrar Dragan Bratic.

För lite tid

 Men protesterna är inte skälet till att han vill sälja rörelsen på 380 kvadratmeter där restaurang och två lägenheter ingår.

 -  Jag bor i Habo så jag pendlar varje fredag 280 kilometer till Karlshamn. Och så har jag två klubbar till. Min fru och jag jobbar så mycket att vi knappt hinner träffas, säger han.

 -  Vi har också två barn så familjelivet blir lidande. Jag skulle vilja kunna arbeta 40 timmar i veckan som alla andra.

Intresse finns

 Han lockar med låg hyra och bästa läge. Redan har tolv personer hört av sig.

 -  Det kan också bli någon som vill ha en helt annan verksamhet, exempelvis tandläkare eller läkare, säger Dragan Bratic.

 Själv tänker han hålla strippklubben öppen ända tills köpet är klart.

 -  Om jag inte hittar någon bra köpare så fortsätter jag. Så det kan bli i 30 år till, säger han och skrattar.

Nytt ställe

 Dragan Bratic vill även sälja klubben i Nässjö för att fokusera på nystartade Café Absolut Nöje i Edsvära, mellan Falköping och Vara.

 -  Sedan tänker jag öppna  i Jönköping igen, där är jag inte färdig än, säger han argt.

 Där tvingades Dragan Bratic stänga sin stripteaseklubb efter att hyresvärden stämt honom.

FAKTA

Dragans skyltar har upprört både McDonalds och Vin & Sprit
Dragan Bratic har inte bara mött protester i Karlshamn. Hans sätt att driva klubben Café Absolut Nöje i Edsvära, mellan Falköping och Vara, har fått både McDonalds och Vin & Sprit att se rött.
För att locka kunder till etablissemanget hängde Bratic upp en specialgjord skylt med texten "McDragans Drive In! Live Striptease" tillsammans med en symbol som påstås föreställa två bröst, men som är häpnadsväckande lik hamburgerjättens logotyp med M:et.
McDonalds har hotar med rättsliga åtgärder om inte Dragan Bratic tar ner skylten.
Även Vin & Sprit som tillverkar Absolut Vodka har reagerat och menar att Bratic stulit ordet Absolut. Själv avvisar han företagens kritik och menar att det är nyttigare att visa naken hud än att sälja sprit och hamburgare.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!