David von Arnold överfölls av två knivbeväpnade män i sin lägenhet i fredags kväll. I går hade något skrivit slagord utanför hans hus. "Jag har inte bestämt hur jag ska hantera detta", säger han till Kvällsposten Foto: JOACHIM WALL och ULD RYD
David von Arnold överfölls av två knivbeväpnade män i sin lägenhet i fredags kväll. I går hade något skrivit slagord utanför hans hus. "Jag har inte bestämt hur jag ska hantera detta", säger han till Kvällsposten Foto: JOACHIM WALL och ULD RYD

Nu lämnar SD-politikern Malmö efter attacken

Publicerad
Uppdaterad
MALMÖ. I Quentin Tarantino-filmen "Inglourious Basterds" skar nazistjägarna hakkors i pannan på krigsförbrytarna.
I fredags kväll gjorde två okända män samma sak mot Sverigedemokraten David von Arnold Antoni, 24, i Malmö.
- Jag orkar inte göra något just nu. Jag är på väg ut ur
Malmö, till hemlig ort, säger han.
I mars blev SD:s ungdomspolitiker David von Arnold Antoni knivhotad av en okänd kille utanför sitt hem. Attacken kom samma dag som en politisk information på en gymnasieskola i Malmö urartat.

Brukar bära skyddsväst

Efter attacken berättade David von Arnold Antoni att han bar knivsäker väst vid torgmöten och liknande. Men den här marskvällen då han var på väg till Hemköp var han normalt klädd.
Vid Johanneskyrkan hoppade en maskerad man fram och gjorde ett utfall med kniv mot David von Arnold Antoni.
David slängde sig åt sidan och gärningsmannen flydde.
Inga vittnen såg händelsen.
– Jag var rätt så förstörd då. Jag höll på att kräkas när jag satt i polisbilen, sa han till Kvällsposten då.

Skulle slänga soporna


I fredags kväll attackerades han igen. Vid 20-tiden när han slängde soporna hotades han av en man med rånarluva. Tillsammans med en medbrottsling höll mannen honom instängd i lägenheten i 20 minuter. Männen rispade honom i pannan i form av ett hakkors.
– Detta är så hemskt, jag vet inte vad jag ska göra, säger David von Arnold Antoni.
Han larmade polis, och polispatrullen hjälpte honom till akuten.
– De lade om såret, fortsätter han.
– De sa att det kanske inte blir några ärr. Men jag vet inte.
David von Arnold Antoni står som nummer 12 på SD-listan till Malmö kommunfullmäktige.
Vid förra attacken sa han att den politiska karriären skulle fortsätta.
– Låter man dem hålla på, får de bestämma. Samhället är på väg åt fel håll om man inte ska kunna säga vad man tycker, sa han då.
Men den här gången blev det för mycket.
– Jag är på väg från Malmö nu, till hemlig ort, säger han. Jag har inte bestämt hur jag ska hantera detta.
Tekniker har undersökt platsen men polisen har inte gripit någon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag