Skåne öppnar för nästa åldersgrupp

l kväll öppnar vaccinationsbokningen för de skåningar som är 40 till 45 år, meddelar Region Skåne i ett pressmeddelande.

Just nu finns det många lediga tider att boka på vaccinationsmottagningar runtom i Skåne. Samtidigt minskar smittspridningen.

I Skåne finns gott om lediga tider att boka för den som vill vaccinera sig mot covid-19. 

Därför öppnar regionen redan nu för vaccinationsbokning även för skåningar som är 40 till 45 år.

På tisdagseftermiddagen fanns över 15 000 lediga tider vid vaccinationsmottagningar i Skåne.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
”Antalet konstaterade fall minskar i alla åldersgrupper i hela Skåne och att den trenden är tydlig”, säger Eva Melander, smittskyddsläkare i Region Skåne.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det innebär att alla som är 40 år eller äldre (födda 1981) kan boka tid för vaccination. Det rör sig om drygt 70 000 personer.

På tisdagseftermiddagen fanns över 15 000 lediga tider vid vaccinationsmottagningar i Skåne, bland annat i Helsingborg, Lund, Malmö, Klippan, Vellinge och Kristianstad.

Kan bli problem i kväll

Ikväll tillkommer ytterligare 35 000 tider. Men på grund av en uppdatering på webbplatsen mellan klockan 21 och midnatt är det inte möjligt att logga in på e-tjänsterna på 1177.se, vilket väntas påverka några av bokningssystemen.

Nu minskar också antalet coronafall i regionen.

– Generellt kan man säga att antalet konstaterade fall minskar i alla åldersgrupper i hela Skåne och att den trenden är tydlig, säger Eva Melander, smittskyddsläkare i Region Skåne, i pressmeddelandet.

– Den positiva trenden visar sig också i att antalet patienter i vården sjunker snabbt även om det går långsammare med minskningen i intensivvården. Samtidigt så rapporteras det bara enstaka fall på särskilda boenden, säger Eva Melander.

TV: Tegnell om riskerna med Danmarksresor

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!