Under måndagen invigdes årets upplaga Kiviksfestivalen. Foto: Jan Emanuelsson / KVP/EXPRESSENUnder måndagen invigdes årets upplaga Kiviksfestivalen. Foto: Jan Emanuelsson / KVP/EXPRESSEN
Under måndagen invigdes årets upplaga Kiviksfestivalen. Foto: Jan Emanuelsson / KVP/EXPRESSEN
Besökare strosade runt på marknaden. Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSENBesökare strosade runt på marknaden. Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSEN
Besökare strosade runt på marknaden. Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSEN
Varieté Meduza hade sitt premiärförande och gästades av Janne Josefsson. Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSENVarieté Meduza hade sitt premiärförande och gästades av Janne Josefsson. Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSEN
Varieté Meduza hade sitt premiärförande och gästades av Janne Josefsson. Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSEN
Janne Josefsson besökte Kiviks marknad. Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSENJanne Josefsson besökte Kiviks marknad. Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSEN
Janne Josefsson besökte Kiviks marknad. Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSEN
Konstnärer skapade sina konstverk framför marknadsbesökarna. Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSENKonstnärer skapade sina konstverk framför marknadsbesökarna. Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSEN
Konstnärer skapade sina konstverk framför marknadsbesökarna. Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSEN
På marknaden finns flera varietéer. Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSENPå marknaden finns flera varietéer. Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSEN
På marknaden finns flera varietéer. Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSEN
Marknadsbesökare letar fynd bland stånden. Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSENMarknadsbesökare letar fynd bland stånden. Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSEN
Marknadsbesökare letar fynd bland stånden.  Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSEN
På marknaden finns flera varietéer. Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSENPå marknaden finns flera varietéer. Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSEN
På marknaden finns flera varietéer. Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSEN
Även spåkvinnor fanns på plats på marknaden. Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSENÄven spåkvinnor fanns på plats på marknaden. Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSEN
Även spåkvinnor fanns på plats på marknaden. Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSEN
William Arne fanns på plats med sin motorshow. Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSENWilliam Arne fanns på plats med sin motorshow. Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSEN
William Arne fanns på plats med sin motorshow. Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSEN
Klassiska William Arnes motorshow. Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSENKlassiska William Arnes motorshow. Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSEN
Klassiska William Arnes motorshow. Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSEN

Nu invigs Kiviks marknad – med varieté

Publicerad

Under måndagen invigdes årets upplaga Kiviksfestivalen.

Varieté Meduza hade sitt premiärförande och gästades av SVT:s Janne Josefsson.

Föreställningen innehöll förutom "världens tyngste reporter" både hypnotis, spåkonster och nakna pungar.

– Det är jättekul, ett roligt initiativ. Jag har inte frågat Sveriges Television i fall det var okej, det skiter jag i, säger Janne Josefsson efter showen.

Kiviks marknad sägs ha funnits ända sedan Hansan etablerade sig i Kivik. Nu är marknaden familjevänlig och städad jämfört med sitt förflutna.

Fram tills i år.

Varieté Meduza invigde årets upplaga av Kiviks Marknad under måndagen. Under varieténs uruppförande återinförde man burlesk underhållning på marknaden.

– Vi tycker att det hör till med både hårda grejer, fina grejer och lite naket – det ska vara en mix, säger Bo Sjökvist, varietédirektör på Meduza.

Janne Josefsson som besökte Kiviks Marknad tillsammans med sin son bjöds också med i showen.

– Under en stund av oberäknelighet sa jag att ja till att vara med. Johnny Strong lyfte upp mig, han låg på glas och åt ett rått ägg. De sa att världens starkaste man ska lyfta världens tyngsta reporter. Jag slapp i alla fall käka det råa ägget, säger han.

Varietédirektören Bo Sjökvist verkar ha gett SVT hård konkurrens om vem som ska vara stjärnreportern Josefssons arbetsgivare.

– Det kommer nog bli en ny karriär det här, men jag får nog äta upp detta, säger Janne Josefsson.

Burlesk underhållning

Trots mycket vana som programledare i tv var han inte förberedd på att stå på en varietéscen.

– Ja, visst jag får hitta på någonting. När de sa "kan du inte gå upp och dra någonting" så kände jag mig som en ormtämjare som har glömt ormarna hemma. Jag har inte någon vana i detta.

Förutom Janne Josefsson bjöd Varieté Meduza på spåkonster, hypnos, fakirkonster och musik framfört på två framfläkta pungar.

– Pungofon är ett fantastiskt instrument, man framför melodier på pungar. Det är väldigt uppskattat och väldigt fint, säger Bo Sjökvist.

Han har länge varit fascinerad av svenska marknader skrivit boken Bland strippor och fakirer och gjort dokumentärfilmer om ämnet. Tillsammans med Rasmus Persson som är uppvuxen i teatermiljö har han nu startat Medusa.

– Han blev så otroligt sugen på det här – och jag med, jag har närt en dröm om det här. Så vi slog oss ihop och bestämde oss för att satsa på det här, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag