Mehmet Ali Tasin på pizzeria Oxen i Kalmar. " Den är väldigt populär men lite svår att göra. Man måste vara försiktig när man bakar en vulkan", säger han. Foto: PrivatMehmet Ali Tasin på pizzeria Oxen i Kalmar. " Den är väldigt populär men lite svår att göra. Man måste vara försiktig när man bakar en vulkan", säger han. Foto: Privat

Mehmet Ali Tasin på pizzeria Oxen i Kalmar. " Den är väldigt populär men lite svår att göra. Man måste vara försiktig när man bakar en vulkan", säger han.

 Foto: Privat
Här är det färdiga resultatet – en riktig smarrig vulkanpizza! Foto: PrivatHär är det färdiga resultatet – en riktig smarrig vulkanpizza! Foto: Privat

Här är det färdiga resultatet – en riktig smarrig vulkanpizza!

 Foto: Privat

Nu gör vulkanpizzan debut – i Kalmar

Publicerad

Räkor, ananas, championer, skinka, kebab, gyros, pommes frites och grönsaker.

Är det dietistens svarta lista? Maginnehåll hos en genomsnittlig festivalbesökare? Eller en inventeringslista från frysdisken på Ica?

Icke.

Det är ingredienserna till vulkanpizzan.

– Den är väldigt populär men lite svår att göra. Man måste vara försiktig när man bakar en vulkan, säger Mehmet Ali Tasin på pizzeria Oxen i Kalmar.

Det är dilemmat som förenar den utmattade övertidsarbetaren utan tid för middagslagande och den bakfulle studenten med risig kokvrå: pizza är en självklarhet - men vilken topping ska man välja? Vulkanpizzan, den senaste heta nyheten i pizzaugnens sotade skyltfönster, är svaret på bryderierna. Den innehåller nämligen det mesta.

Mehmet Ali Tasin har jobbat som pizzabagare i sex år och de senaste två åren har han drivit Pizzeria Oxen i Kalmar. Nu har han breddad menyn men en vulkanpizza. Orsaken var just en velande kund.

– Det kom in en kille som inte visste vilken pizza han skulle välja. Jag hade sett vulkanpizzan på nätet och tänkte att jag fixar en till gästen.

Svårbakad

Gästen blev nöjd och Mehmet Ali Tasin la upp en bild av pizzan på Facebook.

– Det var många som såg den och det blev populärt. Första dagen sålde vi 20 vulkanpizzor.

Succén är således ett faktum, och det nya inslaget i Kalmars pizzaflora har redan uppmärksammats av lokal media i form av Barometern.

Men även om pizzan verkar ha landat med fyllningen uppåt hos kundkretsen finns det svårigheter. Vulkanpizzan, som består av olika fyllning i separata fördjupningar i degen, är inte helt enkel att svänga ihop.

– Den tar lite tid att göra och man måste vara försiktig, säger Mehmet Ali Tasin.

Alexander Vickhoff
Alexander Vickhoff

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag