Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu gör vulkanpizzan debut – i Kalmar

<p>Mehmet Ali Tasin på pizzeria Oxen i Kalmar. " Den är väldigt populär men lite svår att göra. Man måste vara försiktig när man bakar en vulkan", säger han.</p>
Foto: Privat
<p>Här är det färdiga resultatet – en riktig smarrig vulkanpizza!</p>
Foto: Privat

Räkor, ananas, championer, skinka, kebab, gyros, pommes frites och grönsaker.

Är det dietistens svarta lista? Maginnehåll hos en genomsnittlig festivalbesökare? Eller en inventeringslista från frysdisken på Ica?

Icke.

Det är ingredienserna till vulkanpizzan.

– Den är väldigt populär men lite svår att göra. Man måste vara försiktig när man bakar en vulkan, säger Mehmet Ali Tasin på pizzeria Oxen i Kalmar.

Det är dilemmat som förenar den utmattade övertidsarbetaren utan tid för middagslagande och den bakfulle studenten med risig kokvrå: pizza är en självklarhet - men vilken topping ska man välja? Vulkanpizzan, den senaste heta nyheten i pizzaugnens sotade skyltfönster, är svaret på bryderierna. Den innehåller nämligen det mesta.

Mehmet Ali Tasin har jobbat som pizzabagare i sex år och de senaste två åren har han drivit Pizzeria Oxen i Kalmar. Nu har han breddad menyn men en vulkanpizza. Orsaken var just en velande kund.

– Det kom in en kille som inte visste vilken pizza han skulle välja. Jag hade sett vulkanpizzan på nätet och tänkte att jag fixar en till gästen.

Svårbakad

Gästen blev nöjd och Mehmet Ali Tasin la upp en bild av pizzan på Facebook.

– Det var många som såg den och det blev populärt. Första dagen sålde vi 20 vulkanpizzor.

Succén är således ett faktum, och det nya inslaget i Kalmars pizzaflora har redan uppmärksammats av lokal media i form av Barometern.

Men även om pizzan verkar ha landat med fyllningen uppåt hos kundkretsen finns det svårigheter. Vulkanpizzan, som består av olika fyllning i separata fördjupningar i degen, är inte helt enkel att svänga ihop.

– Den tar lite tid att göra och man måste vara försiktig, säger Mehmet Ali Tasin.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!