Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nu gäller det!

SNART KÄNDIS? Joel Spira en av flera som i vår lämnar Teaterhögskolan i Malmö och ger sig ut i det okända. Men som kanske själv blir känd!
Nu gäller det! Det är dags för en ny generation skådespelare att träda fram i rampljuset och visa vad de går för. Kanske väntar en succékarriär för Joel Spira, 25, som närmar sig slutet på utbildningen i Malmö.
Teaterchefer, regissörer och annat teaterfolk från hela landet dras till Malmö i nästa vecka för att detaljstudera de nykläckta aktörer, som i vår ska lämna Teaterhögskolan i Malmö. En av dem är 25-årige Joel Spira från Solna som nu ska...ja vad då?- Bra fråga! Har ingen aning, säger han. Men nu ska vi i alla fall få visa vad vi lärt oss, vad vi brinner för och vad vi kan. - Jag har, på denna teaterfestival då vi ger tio olika kortpjäser, valt att framföra en monolog av Vanja Isacson som heter "Det perfekta d:ett". Den handlar om tvångshandlingar och drömmen om den perfekta tillvaron. Sedan får vi se vad som händer.

"Vill inte bli offer"

- Men, fortsätter Joel Spira, jag vill inte bli ett offer för teatern genom att bara sitta och vänta på att något ska ske. Jag tror att man måste ta egna initiativ för att få ett jobb och komma nånstans. Jag kommer således att skapa egna föreställningar, bland annat en clownföreställning som jag framförde på Stockholms stadsteater där jag gjorde min praktik. Jag har fått två olika stipendier för att komma i gång så jag är ganska hoppfull.

Och Joel fortsätter:

- Dessutom har jag en flickvän som är sjuksköterska och det är jätteskönt att ha någon som är utanför teaterns värld att ty sig till. Annars kan man lätt tappa bort sig i teaterns värld. Favoritskådis? - Gunilla Röör är en av flera. Hon har sån sund inställning till teater. Det fastnade jag för. "Jag sjunger gärna" Målet i livet? - Att få göra så mycket som möjligt; spela teater, filma och varför inte en musikal. Jag vill inte påstå att jag sjunger bra, men jag sjunger gärna! Fotnot: Teaterhögskolans elevuppvisning äger rum på Bryggeriteatern, Bergsgatan 31 B i Malmö, varje kväll kl 17-22 mellan 15 och 24 januari.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!