Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu får Malmö en ny inomhusfestival

Big Slap-festivalen arrangeras årligen i Pildammsparken i Malmö. Foto: TOMAS LEPRINCE
Big Slap 2017. Foto: FREDRIK SAMUELSON

Arrangörerna bakom Skånes festivaljättar Big Slap och Summer On krokar arm i nya inomhusfestivalen Project X, skriver Sydsvenskan. 

Project X har premiär i november i Malmö Arena, och flera stora akter är redan bokade. 

Det var under lördagens Big Slap-festival i Pildammsparken i Malmö som nyheten om den nya festivalen kom. 

Publiken stod och väntade på den världskända dj:n Armin van Buuren när det plötsligt dök upp ett meddelande på skärmarna bredvid scenen, rapporterar Sydsvenskan. 

”Project X Festival, ny inomhusfestival i Malmö Arena den 9 november”, stod det på skärmarna. 

Dj-duon Rebecca & Fiona kommer till Project X Festival. Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES - PELLE T NILSSON

Festivalen blir ett samarbete 

Den nya festivalen är ett samarbete mellan Big Slap-arrangören Ali Eftekhari och Fredrik Olofsson, Fredrik Strebel samt artisten Måns Zelmerlöw, som står bakom Summer On-festivalen i Båstad. 

– Eftersom vi ska göra en crossover-festival ville vi gärna få med Summer On-killarna eftersom de är duktiga på livemusik. Vi är bra på EDM (electronic dance music). De har en typ av publik och vi en annan. Vi når också ut bredare geografiskt, säger Big Slap-arrangören Ali Eftekhari till Sydsvenskan.

Till festivalen, som arrangeras den 9 november i Malmö arena, kommer 10 800 biljetter att släppas. Bokade artister hittills  Hov1, Rebecca & Fiona, Otto Knows, Jireel och Vigiland. 

Se den senaste väderprognosen