Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nu är det dags för Malmö Pride 2019

Malmö Pride 2019 drar igång
Pride-tåget 2016 i Malmö.
Foto: TOMAS LEPRINCE
Pride-tåget 2016 i Malmö.
Foto: TOMAS LEPRINCE
Pride-paraden 2016 i Malmö.
Foto: TOMAS LEPRINCE
Pride-paraden 2016 i Malmö.
Foto: TOMAS LEPRINCE
Pride-paraden 2018 i Malmö. Fullspäckat program även förra året.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kärlek. Fest. Konserter. Dans. 

Under torsdagen drar festivalen Malmö Pride 2019 i gång. En festival som vill verka för alla likas värda och som vill sprida kärlek. Tusentals människor deltar årligen i den spektakulära Pride-paraden. Malmö klär om och bär nu alla regnbågens färger. 

Torsdagen den 18 juli invigs Pride-festivalen i Malmö. En folkfest som verkar för alla likas värde och där alla är välkomna att delta i kärleksbubblan. En kärleksbubbla som har återkommit varje sommar till Malmö sedan 1995 och detta året är inget undantag. 

Under fyra dagar så fylls Malmö med tusentals människor som alla tror på lika rättigheter oavsett vem man älskar och var man kommer i från. Fyra datum där nästan alla arrangemang är gratis. 

Här är tider och datum som gäller 

Från torsdagen till och med söndagen pågår folkfesten. Och programmet är fullspäckat och erbjuder diverse olika aktiviteter. Man kan till exempel göra tatueringar tillsammans med polisen, se storslagna artister i Folkets park eller delta i Pride-paraden på lördagen. En parad som är ett enda långt kärlekståg där tusentals Pride-flaggor studsar mot sommarhimlen. En parad som går av stapeln under lördagen klockan 12.00 från Stortorget i Malmö. 

Polisen i Malmö kommer att delta i paraden och kommer att köra en pick-up från torget med högt dunkade musik och en stor såpbubbelmaskin som sprider bubblor bland flaggorna i regnbågens färger. Och samma dag hålls en mini-parad för barnen under eftermiddagen. I Malmö Operas tält kan man pyssla och styla till en klassisk pride-look.

Det är inte bara Folkets park som kommer att andas Pride under den fyra dagar långa festivalen. Friisgatan heter numera Pride Street och här kommer det att finnas färgsprakat glitter, flaggor och spontana pop-up aktiviteter. Scandic Triangeln omvandlas till ett Pride House där workshops och föreläsare från hela världen tar plats. Där är alla aktiviteter gratis. Och alla är välkomna.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!