Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nu åker Kvällsposten på valturné i Sydsverige

Kvällspostens utsända stannar till i sju sydsvenska städer – reser med husbil genom södra Sverige hela veckan.
Csaba Bene Perlenberg, Kvällspostens fristående kolumnist och politiske kommentator, tar tempen på lokalpolitiken inför valet. Foto: ALEX LJUNGDAHL

I sju dagar ska Kvällspostens husbil ge sig ut på turné i Sydsverige. 

Lokala frågor ska diskuteras och framför allt sju kommuner står i fokus – sedan är det bara en månad kvar till valet. 

– Kvällsposten är södra Sveriges största nyhetsförmedlare. Det ska bli superskoj att göra en journalistisk valturné, säger Csaba Bene Perlenberg, fristående kolumnist på ledarsidan. 

Kvällsposten satsar stort inför valet 2018. Redan i veckan har tidningen avslöjat den moderata Malmöpolitikern som mejlade ett S-kommunalråd, i jakten på en lägenhet. Och i Staffanstorp vandaliserades M-affischer av Ung vänster.  

Men med en månad kvar till valdagen är det dags att växla upp. Därför ger sig Kvällspostens fristående kolumnist, Csaba Bene Perlenberg, tillsammans med andra KvP-reportrar ut i landet för att ta tempen på lokalpolitiken. 

Vilka är de viktigaste frågorna i Ronneby? Vad kommer att avgöra valet i Halmstad? Blir det maktskifte i Hässleholm? 

– Kommunpolitiken är på många sätt den viktigaste nivån av politiskt styre eftersom läsarna och väljarna är så nära de beslut som fattas. Kvällsposten ska givetvis ha koll på det som händer inför och efter valet i vårt täckningsområde, säger Csaba Bene Perlenberg. 

Magnus Ringman, chefredaktör på Kvällsposten. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Stannar till i din kommun

Kvällspostens husbilsturné kommer att stanna till i fler städer, så håll utkik efter KvP-loggan och gör din röst hörd. 

Vi vill höra vad ni läsare tycker är viktigast inför valet. I kommunerna intervjuas både lokala politiker och kommuninvånarna. 

Magnus Ringman, Kvällspostens chefredaktör, tycker det är viktigt att belysa lokalpolitiken. 

– För en regional tidning är det självklart att bevaka det som händer lokalt, i det lilla och i det stora. Det här är också ett sätt att komma ut i bevakningsområdet och träffa läsarna på plats, i deras egna städer. Vi hoppas att många vill göra sin röst hörd inför valet, säger Ringman. 

Kvällspostens profiler kommer att dyka upp på husbilsturnén – här Caroline Larsson, tv-reporter, och Mattias Larsson, sportreporter och krönikör. Foto: CAROLINE LARSSON

Första stoppet: Malmö

Första stoppet på turnén blir i Malmö på fredag – där ska lokala politiker, som kämpar om makten, intervjuas i husbilen. Vi träffar också er läsare på plats. 

I helgen avverkas Växjö- och Kalmarområdet, innan resan går vidare. 

Parallellt med husbilsturnén pågår också Kvällspostens kampanj #RäddaSkånesStränder. Detta med anledning av den omfattande nedskräpningen och erosionen som bara blir värre. 

En namninsamling pågår, där syftet är att visa politikerna att frågan bör tas på allvar – det är dags att agera NU! 

Du kan skriva på Kvällspostens kampanj via den här länken.  

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!