Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Notan för fönsterkross på grundskola: 300 000

GROV SKADEGÖRELSE. De två misstänkta ska krossat rutor till ett värde av drygt 300 000 kronor.Foto: / TT NYHETSBYRÅN
NEKAR. De misstänkta förnekar brott.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Två personer är misstänkta för att ha krossat 102 på rutor på Dalhemsskolan i Helsingborg

20-åringen erkände inför häktningsdomare – och när han släppts på fri fot nekade han. 

Notan för fönsterkrossen står, inledningsvis, kommunen för. 

Det var i början av året som över hundra rutor krossades på Dalhemsskolan i Helsingborg. Enligt Helsingborgs Dagblad var fem fönster totalförstörda – resten hade enbart yttre rutan krossats.

Men fönstren var förstörda och kommunen var tvungen att reparera rutorna. Notan landade på 323 131 kronor.

– Det är jättetragiskt. De här pengarna kan användas till så mycket bättre saker, säger säkerhetsingenjör André Hiertemyr till Helsingborgs Dagblad.

Ingen frihetsberövad

Två personer – en 20-årig man och en 17-årig pojke – greps kort efter händelsen misstänkta för grov skadegörelse. Båda förnekar brott. Men den äldre av dem har vid ett tillfälle erkänt. 

Inför en häktningsdomare erkände han brott och släpptes efter det på fri fot. Då tog han plötsligt tillbaka sitt erkännande. 

– 20-åringen sattes då på fri fot eftersom han erkände. Men sen förnekade han igen i förhör. Så nu är vi tillbaka till läge ett där båda förnekar brott, säger kammaråklagare Linda Seger till Helsingborgs Dagblad. 

Filmades

Förundersökningen mot de misstänkta pågår fortfarande. Enligt Linda Seger ska ytterligare förhör göras och den tekniska utredningen fortsätter. Dessutom ska övervakningsfilmer från Dalhemsskolan övervakningskameror granskas ytterligare. 

Enligt Helsingborgs Dagblad finns inget datum för när åtal väcks.