Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nöjesimperiet Swing Inn i Malmö går i konkurs

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Swing Inn har sedan mitten av 70-talet varit en fixstjärna i Malmös nöjesliv.
Foto: RONNY JOHANNESSON
Dan Walterström till höger startade och drev Swing Inn under många och expanderade också verksamheten. I dag är Markus Walterström vd och det är han som skickat in konkursansökan
Foto: ULF RYD / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN

Ett av Skånes mest kända nöjesbolag har försatts i konkurs. 

Ledningen för Swing Inn AB i Malmö skriver i konkursansökan till Malmö tingsrätt att bolaget inte längre kan betala sina skulder.

Swing Inn omsatte enligt senaste årsredovisningen 53 miljoner kronor och hade då cirka 60 anställda. 

Vd Markus Walterström, ägare till Swing Inn, begär också att tingsrätten utser advokaten Ola Sellert till konkursförvaltare.

– Jag kan bekräfta att jag blivit föreslagen som konkursförvaltare men har inte fått besked om något beslut från tingsrätten. Någon annan kommentar har jag inte för tillfället, säger Ola Sellert.

Kort efter att Kvällsposten talat med Ola Sellert beslöt tingsrätten att försätta Swing Inn i konkurs.

Swing Inn har under senare år haft svag lönsamhet och gjorde enligt senaste årsredovisning en vinst på cirka 19 000 kronor. Under räkenskapsåret 2017/18 gick bolaget med förlust. Bolaget har på olika sätt försökt hantera följdverkningarna av covid-19 men har precis som många företag i samma bransch drabbats hårt.

Skapade Swing Inn

Kvällsposten söker Markus Walterström. Han är i dag vd för bolaget och efterträdde Swing Inns grundare, Dan Walterström. Swing Inn är ett resultat av hans arbete med att skapa ett företag i hjärtat av Malmö med flera restauranger.

Grunden för Swing skapades genom en populär nattklubb. Dan Walterström byggde sedan vidare med fastighetsköp och restauranger.

I bolaget ingår bland annat Elysée, St Markus Vinkällare, Gränden, puben Pickwick, Privé och nattklubben Swing Inn samt Orvars korvar.

Dan Walterström som i dag är 74 år lämnade styrelsen i Swing Inn för cirka tre år sedan.         

Texten uppdaterades

Förlängs i tre månader • Mats Persson (L): ”Vi vill undvika konkurser”.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!