Kan häktas. En 30-årig man är misstänkt för att ha slagit ihjäl Noah, 1,5. år. Pojken hittades livlös i sin säng. Häktningsförhandlingen mot mannen pågår i Sønderborgs tingsrät Foto: DOMSTOL.DKKan häktas. En 30-årig man är misstänkt för att ha slagit ihjäl Noah, 1,5. år. Pojken hittades livlös i sin säng. Häktningsförhandlingen mot mannen pågår i Sønderborgs tingsrät Foto: DOMSTOL.DK
Kan häktas. En 30-årig man är misstänkt för att ha slagit ihjäl Noah, 1,5. år. Pojken hittades livlös i sin säng. Häktningsförhandlingen mot mannen pågår i Sønderborgs tingsrät Foto: DOMSTOL.DK
Slogs ihjäl. Ettårige Noah hittades död i sin säng i hemmet i Danmark. En 30-årig man misstänks ha dödat honom.Slogs ihjäl. Ettårige Noah hittades död i sin säng i hemmet i Danmark. En 30-årig man misstänks ha dödat honom.
Slogs ihjäl. Ettårige Noah hittades död i sin säng i hemmet i Danmark. En 30-årig man misstänks ha dödat honom.

Noah, 1, slogs ihjäl – 30-åring misstänkt

Publicerad

Ettåårige Noah vaknade aldrig igen efter sin tupplur mitt på dagen.

I flera timmar försökte läkarna återuppliva pojken men på sjukhuset i Köpenhamn dödförklarades han – en 30-årig man har häktats misstänkt för mord.

– Det var inte jag, jag har inte gjort det, grät mannen under häktningsförhandlingen.

Noah, 1,5 år, hittades livlös i sin säng i hemmet i Sommersted på Jylland den 6 februari. Hans mamma larmade genast efter hjälp och i flera timmar försökte läkare och annan sjukvårdspersonal rädda pojkens liv. Återupplivningsförsöken pågick även i ambulanshelikoptern på väg till specialistvården på Rigshosptialet i Köpenhamn. 

Men insatserna var förgäves. När Noah kom till sjukhuset kunde läkarna inte göra mer än att konstatera att han var död.

Inledningsvis misstänktes inget brott bakom dödsfallet, Noah hade tidigare varit sjuk i en lungsjukdom. 

Flera blödningar

Men sedan pojken dog har polisen utrett händelsen och när det rättsmedicinska utlåtandet nyligen blev klart slog polisen till och grep en 30-årig man på onsdagen. 

Han anhölls misstänkt för att ha dödat Noah och under torsdagen häktades han bakom stängda dörrar av tingsrätten i Sønderborg, skriver Ekstrabladet. 

Enligt utlåtandet från rättsläkaren blev Noah ihjälslagen. Under obduktionen upptäckte rättsläkaren flera blödningar i pojkens kropp. Mannen misstänks för mord.

Den misstänkte 30-åringen var rödgråten när han fördes in i rättssalen. För varje punkt som åklagaren läste ur häktningsframställan sjönk han allt längre ner i stolen, rapporterar danska medier.

Stängda dörrar

Mannen nekar till anklagelserna mot honom.

– Det är inte jag har som gjort det här, det skulle jag aldrig kunna göra, sade han innan dörrarna låstes för resten 

Den 30-årige mannen är enligt uppgift inte pappa till Noah utan beskrivs som en gäst hos familjen, närmare uppgifter om hans relation till familjen är inte kända.

Häktningsförhandlingen hålls bakom stängda dörrar. Efter fem timmars förhandlingar meddelade rätten att mannen häktats för mord.

Han ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

 

Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag