Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nio unga rånade på fyra timmar

Det blev en orolig natt i Helsingborg
Flera personer blev hotade med kniv och fick ta emot slag från gärningsmännen. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Totalt nio personer anmälde att de blivit rånade i Helsingborg natten mellan lördag och söndag. Foto: Google

Natten mellan lördag och söndag anmälde nio personer att de blivit rånade i Helsingborg. Flera av rånen ska ha skett under knivhot. 

– Det verkar vara fem rån som hänger ihop tidsmässigt, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson för polisen i nordvästra Skåne till Lokaltidningen Helsingborg.

På lördagskvällen vid 22.10 började det som skulle bli en rad av rån i Helsingborg. Totalt nio personer polisanmälde att de blivit utsatta för rån under kvällen och natten, vilket Lokaltidningen Helsingborg var först att rapportera om. 

Det började på Södra Sandgatan i Helsingborg, där en person blev rånad och slagen av två gärningsmän. Personen blev av med värdesaker, men ska inte ha behövt uppsöka sjukvård.

Knappt två och en halv timme senare, vid 00.30 rånades tre tonårskillar på Ängelholmsvägen. Då var det tre gärningsmän som tvingade offren att lämna ifrån sig kläder och värdesaker. Offren ska även ha blivit slagna.

En man i 20-årsåldern blev nästa offer när han rånades på mobiltelefon, bankkort och kläder i centrala Helsingborg vid 01.50 av minst två gärningsmän.

Flera fick kläder stulna

02.30 blev två 19-åriga män rånade på kläder och plånböcker under knivhot. Även denna gång var det flera gärningsmän. Rånet skedde i Stadsparken, men offren genomförde senare polisförhör på en adress i Helsingborg.

Tjugo minuter senare, 02.50 blev ytterligare en man i 20-årsåldern rånad av fyra gärningsmän. Denna gång skedde det på Eneborgsvägen nära Nya kyrkogården och mannen fick lämna ifrån sig jacka, smycken och andra värdesaker.

03.16 larmades polisen till en bostad där ytterligare en ung man som blivit rånad befann sig. Även han hade blivit rånad under knivhot på vägen hem på kyrkogården, nära Stadsparken. Han hade fått lämna ifrån sig sin jacka, under hot från flera gärningsmän.

Rånen kan hänga ihop

– Det verkar vara fem rån som hänger ihop tidsmässigt, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson för Polisen i nordvästra Skåne till Lokaltidningen Helsingborg.

Polisen ska nu utreda saken vidare.

– Allt kommer lämnas över till samordningen som kommer titta på om det hör ihop, beroende på signalement. Vi kommer hålla förhör med målsägande och titta på om det finns övervakningsfilm, säger Åsa Emanuelsson till Lokaltidningen.