Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ninja adopterade åtta stycken hundvalpar

Under valpningen dog Anna Jacobssons hund. Kvar blev åtta valpar som tack vare en efterlysning på Facebook fick Ninja som sin surrogatmamma.
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat

Under valpningen dog Anna Jacobssons hund.

Och kvar blev åtta valpar utan sin mamma – som de var beroende av för att överleva.

Men efter en efterlysning på Facebook hittades amstaff-tiken Ninja som nu är surrogatmamma.

– Det är helt galet, Facebook kan vara så bra, säger Anna Jacobsson.

När valparna lämnades ensam utan sin mamma var Anna Jacobsson tvungen att göra något. Valparna skulle nämligen inte överleva om inte någon ny surrogatmamma som bistod med mat hittades.

Så hon lade ut en efterlysning på Facebook. Förhoppningen var att några nära och kära skulle dela och att de kanske skulle få tag på någon den vägen.

"Så mycket kärlek det finns i världen"

Men omtanken skulle visa sig vara bra mycket större än så. Efterlysningen delades över 40 000 gånger.

– Det är helt otroligt. Jag trodde att några vänner skulle dela det. Så mycket kärlek det finns i världen, säger Anna Jacobsson.

Alla hundar passar inte att vara surrogatmammor, utan de måste alltid testas först. Så när de hittade en som var villig att ställa upp höll hon och familjen alla tummar och tår.

Och testet lyckades. Ninja, som är en american staffordshire terrier, tog till sig samtliga små valpar.

– Hon tvättade dem, gav dem mat och tog till sig alla åtta. Så nu har vi fått lov att låna hem henne ett tag och låta henne vara surrogatmamma, fortsätter hon.

"Facebook kan vara så bra"

Anna Jacobsson berättar att hon fått över hundra meddelanden i sin inkorg om folk som kunnat hjälpa till.

– Det är helt galet, Facebook kan vara så bra. Jag skulle egentligen vilja tacka alla som har skrivit, kommenterat och delat. Men det är för många, så jag fick skriva ut en ny text och tacka alla.

Så mitt i den stora sorgen över att ha förlorat sin hund finns ändå en liten tröst. Valparna kommer att överleva – och allt det tackvare Facebook. Och hunden Ninja förstås.

– Jag tycker det är vikigt att visa att folk bryr sig. Det här var helt fantastiskt, jag blev rörd.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!