Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nicole, 15, kan mista synen efter attacken

Bråket om vem som stod först i taxikön utanför kändisdiscot slutade i katastrof för 15-åriga Nicole Zanlith. En grupp unga män slog en stor vodkaflaska i ansiktet på henne. Nu vårdas hon för allvarliga skador på ett sjukhus i Marbella och kan förlora synen på sitt högra öga, skriver Ekstrabladet.

15-åriga Nicole och vännerna dansade hela natten lång till den franske superdj:n Bob Sinclair på kändisdiscot Olivia Valere utanför Marbella. Vid sjutiden på tisdagsmorgonen ställde sig den unga danskan och hennes väninna i en kö för att få en taxi hem. När en taxi ska ha rullat in framför tjejerna ska ett gäng unga män ha försökt tränga sig framför dem. Tjejerna ska då ha protesterat - en protest som fick katastrofala följder för 15-åriga Nicole.

Snittsår i ansiktet

En av männen ska då ha tagit fram en stor flaska vodka och slagit den i huvudet på Nicole. Flickan fick djupa snittsår i ansiktet och stora skador på höger öga. Nicoles pappa är chockad och upprörd över attacken:

– Den omedelbara känslan som kom upp i mig var hat. När man hör att sex personer har slagit ens 15-åriga barn på en parkeringsplats och hamrat en stor flaska vodka i ögat på henne, då mår man dåligt. Det är bara djur kan göra en sådan sak, säger Nicoles pappa Michael Zanlith till tidningen.

Hjärtstopp

Flickan kördes i ilfart till sjukhus där hon opererades.

– När jag fick veta vad som hade hänt fick jag nästan hjärtstopp, säger pappan till tidningen och tillägger att om han hade vetat att hon skulle till diskot så hade hon aldrig fått lov.

Förutom vittnesmål från personer på plats har en person spelat in attacken och tumultet efteråt med sin mobilkamera. Filmen är ett av polisens tyngsta bevismaterial. Nicoles pappa erbjuder 2000 euro till personer som kan ge upplysningar som kan leda till gripandet av gärningsmännen.

Specialister i Barcelona

- På måndag skickar jag henne till ett sjukhus i Barcelona, där de bästa specialisterna ska försöka rädda hennes syn. Vad gör man inte för att rädda ögat på sin egen dotter, säger han till tidningen.

Han har fortfarande inte berättat för henne att hon aldrig kanske kommer att återfå synen på sitt högeröga.

Nicole och hennes familj kommer från staden Slagelse på Västra Själland och har bott i Marbella sedan flera år. Enligt 15-åringens Facebook jobbar hon på nattklubben Privilege i Marbella.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!