Daniel Berlins krog i Tomelilla hyllas för egenodlade råvaror. Foto: Christian ÖrnbergDaniel Berlins krog i Tomelilla hyllas för egenodlade råvaror. Foto: Christian Örnberg

Daniel Berlins krog i Tomelilla hyllas för egenodlade råvaror.

 Foto: Christian Örnberg
Foto: Christian ÖrnbergFoto: Christian Örnberg
 Foto: Christian Örnberg
Det är roligt att Skåne uppmärksammas matmässigt och det känns kul att nämnas i samma sammanhang som restauranger vi själva verkligen gillar. Vi är glada, och hoppas att så många som möjligt kommer hit, säger Martin Sjöstrand som driver Hörte brygga, som nämns i New York Times artikel. Foto: Oscar WetterstrandDet är roligt att Skåne uppmärksammas matmässigt och det känns kul att nämnas i samma sammanhang som restauranger vi själva verkligen gillar. Vi är glada, och hoppas att så många som möjligt kommer hit, säger Martin Sjöstrand som driver Hörte brygga, som nämns i New York Times artikel. Foto: Oscar Wetterstrand

Det är roligt att Skåne uppmärksammas matmässigt och det känns kul att nämnas i samma sammanhang som restauranger vi själva verkligen gillar. Vi är glada, och hoppas att så många som möjligt kommer hit, säger Martin Sjöstrand som driver Hörte brygga, som nämns i New York Times artikel.

 Foto: Oscar Wetterstrand
Talldungens gårdshotell i Brösarp listas av New York Times som en av anledningarna att besöka det heta resmålet Skåne. Foto: Magnus HögfeldtTalldungens gårdshotell i Brösarp listas av New York Times som en av anledningarna att besöka det heta resmålet Skåne. Foto: Magnus Högfeldt

Talldungens gårdshotell i Brösarp listas av New York Times som en av anledningarna att besöka det heta resmålet Skåne.

 Foto: Magnus Högfeldt

New York Times tips:
Res till Skåne 2016

Publicerad

Skåne äger! I alla fall om du frågar tidningen New York Times, som listar den svenska södern som ett av världens topp tio resmål just nu.

Framförallt hyllas de småskaliga krögarna och den magnifika matkulturen på landsbygden.

– Jag tror många av oss är passionsdrivna och det gör avtryck, säger Martin Sjöstrand som driver omnämnda Hörte brygga.

Nu är det över Öresundsbron man ska ta sig om man är en gastronomisk kicksökare, enligt tidningen New York Times, som tycker att Skåne är den nionde mest intressanta området på jorden just nu. Framför platser som den tropiska ön Guadeloupe eller historiska staden Hangzhou i Kina.

Mycket ekologiskt

Det är i en artikel som radar upp 52 platser att besöka 2016 som Skåne blir så vänligt omfamnat. I motiveringen lyfter man fram metropolen Malmö som en spännande matstad med restauranger som Bastard och nyöppnade Bord 13. Men framför allt är det kreativiteten på den skånska landsbygden som hyllas. Här nämns ekologiska odlingar och egen snustillverkning, såväl som krogar som Talldungen, kombinerad restaurang, bageri och familjeägt hotell i Brösarp och Hörte Brygga.

– Det är roligt att Skåne uppmärksammas matmässigt och det känns kul att nämnas i samma sammanhang som restauranger vi själva verkligen gillar. Vi är glada, och hoppas att så många som möjligt kommer hit, säger Martin Sjöstrand som driver Hörte brygga, tillsammans med Emma Andersson.

Imponerad

Imponerar mest på New York Times gör Daniel Berlin Krog i Tomelilla, vars kök beskrivs som sofistikerat och i världsklass. Extra rosad blir stjärnkrögaren Daniel Berlin för att han själv odlar mycket av det han serverar på tallriken.

Högst upp i toppen av listan ligger Mexiko city, följt av franska Bordeaux och Malta. Vår danska granne Århus kvalar in på trettonde plats över intressanta resmål 2016.

Malin Forsberg
Malin Forsberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag